Водій, який біля Зборова скоїв страшну аварію, отримав три роки тюрми

Винуватець дорожньо-транспортної пригоди, що спричинив тяжкі тілесні ушкодження водійці транспортного засобу, засуджений до 3 років позбавлення волі.

Про це сьогодні, 23 листопада, повідомили у прес-службі Тернопільської обласної прокуратури.

“Тернопільською обласною прокуратурою забезпечено процесуальне керівництво та публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 286 КК України стосовно винуватця ДТП, що трапилась 11 березня 2019 року на трасі «Тернопіль —Львів — Рава-Руська»”. – йдеться у повідомленні.

За версією слідства, водій автомобіля «ВАЗ-21104», житель Хмельницької області, рухаючись по автошляху поблизу м. Зборів, належно не стежив за дорожньою обстановкою й допустив зіткнення з автомобілем «TOYOTA-YARIS».

Внаслідок ДТП водійка «TOYOTA-YARIS», жителька міста Львів, зазнала важких травм та тривалий час перебувала на лікуванні у медичному закладі.

Зборівський районний суд погодився з позицією прокурора та визнав винним особу у скоєнні інкримінованого злочину й призначив покарання у виді 3 роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 2 роки.

Також, відповідно до цивільних позовів, поданих прокуратурою й потерпілою, засуджений сплатить понад 11 тис грн відшкодування витрат на стаціонарне лікування постраждалої в аварії та понад 210 тис грн моральної шкоди, завданої джерелом підвищеної небезпеки під час дорожньо-транспортної пригоди.

Слід зауважити, що у результаті цієї аварії важко травмувався і винуватець зіткнення. Тоді у реанімацію госпіталізували обох водіїв.

Читайте також:
Поблизу Тернополя перекинувся автомобіль “Пежо” – лікарі борються за життя двох дітей

Коментувати

Попередня стаття

Поліція шукає “жартівника”, який повідомив про замінування житлового будинку на Лановеччині

Наступна стаття

Легенди футболу: володар «Золотого м’яча» 1978 року Кевін Кіган