2,6 проміле – у Більче-Золотому п’яний мотоцикліст скоїв ДТП

Борщівський районний суд призначив покарання для водія мотоцикла, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 15 серпня цього року у селі Більче-Золоте, що на Борщівщині.

Водій мопеда “Defiant DT 110-3” не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та при зустрічному роз’їзді допустив зіткнення із автомобілем марки “Мітсубісі”.

На щастя, у результаті ДТП обійшлося без травмованих, але обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Винуватець зіткнення мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння у присутності двох свідків проводився на місці події.

Результат – 2,66 проміле, що у 13 разів вище допустимої норми і вважається сильним степенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до ДТП) та за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд 9 вересня постановив водія двоколісного транспорту визнати винним у скоєнні вказаних порушень та призначив йому покарання у вигляді 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування терміном на 1 рік.

Порушник також в дохід держави має сплатити 454 гривні судового збору. Постанова набирає законної сили після закінчення 10-денного строку подання апеляційної скарги.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
Тернопільський блогер за п’яне ДТП отримав 17000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Ліга Чемпіонів: “Шахтар” зазнав поразки від молдовського “Шерифа”

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 16 вересня