На Кременеччині померло немовля. Поліція з’ясовує причину смерті

немовля

Із заявою про непрофесійні дії лікарів одного з медичних закладів Кременеччини до місцевого відділу поліції звернувся чоловік, 1999 року народження.

Про це сьогодні, 17 листопада, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Чоловік повідомив правоохоронців, що 14 листопада його сестра народила дівчинку, яка померла. Заявник не розуміє, чому про смерть не відомо у поліції і хоче знати причину нещастя.

За попередніми даними, дівчинка родилася на 41 тижні вагітності вагою 3750 грам. Лікарі стверджують, що у немовляти не розкрилися легені. Вони більше години намагалися реанімувати новонароджену, але не змогли. Причина смерті – тяжка асфіксія при народженні. Це підтвердив і розтин, який проводив місцевий експерт.

Аби виключити підробку свідоцтва, судово-медичну експертизу робили і в іншій установі вже у ході кримінального провадження. Висновки були аналогічні.

Даний факт працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань згідно із ч.2 статті 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Читайте також:
У Козові раптово померла одномісячна дитина

Коментувати

Попередня стаття

Вежі Майбутнього Київ

Наступна стаття

Поблизу Бучача п’яний водій зробив сальто на “Форді” і нічого йому за це не було