2,25 проміле: на Шумщині водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 10 діб арешту

наручники

Шумський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 24 вересня цього року у селі Васьківці, що на Шумщині.

Близької першої години дня працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21011” (“Жигулі”, “копійка”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 2,25 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

За скоєне водієві загрожував штраф у розмірі 34000 грн або адміністративний арешт терміном на 10 діб і позбавлення водійського посвідчення на 3 роки.

У судовому засіданні кермувальник “Жигулів” свою провину визнав. Пояснив, що того дня, коли його зупинили працівники поліції, алкоголю не вживав, але випивав день перед цим.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Шумський районний суд 29 листопада постановив водія автомобіля “ВАЗ 21011” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Враховуючи особу порушника та його майновий стан, суд призначив покарання у вигляді 10 діб адміністративного арешту з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
У Почаєві трішечки п’яний водій виїхав на зустрічну і скоїв ДТП

Коментувати

Попередня стаття

Житель Бучаччини за ухилення від армії отримав кримінальну справу

Наступна стаття

Поліція розшукує жінку, яка у Тернополі вкрала з магазину дорогий товар (ВІДЕО)