У Чорткові покарали водія, який годився пройти огляд на стан сп’яніння лише у присутності адвоката

поліція, адмінпротокол

Чортківський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 31 жовтня цього року у селі Кривеньке Гусятинської територіальної громади.

Близько першої години ночі працівники поліції зупинили водія автомобіля марки “Фольксваген”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння – запах алкоголю, порушення координації рухів та порушення мови тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій на місці зупинки відмовився. Також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Запевнив, що того вечора алкогольних напоїв не вживав. Їхав з Гусятина від знайомого у село Кривеньке і там зупинили його поліцейські.

Чоловік каже, що не відмовлявся від проходження огляду на стан сп’яніння. Мовляв, погоджувався пройти огляд, але лише в присутності адвоката.

Поліцейські не надали йому такої можливості і склали адміністративний протокол. Кермувальник переконаний, що поліцейські порушили його право на захист і тому просив закрити провадження у справі.

Досліджуючи матеріали справи, суд звернув увагу на наступне – огляд на стан сп’яніння проводиться у присутності двох свідків. Окрім того тепер огляд за певних обставин може бути проведений і без свідків, але тоді обов’язковою умовою має бути безперервна відеозйомка. Участь адвоката під час проведення огляду на стан сп’яніння не передбачається.

Відтак, Чортківський районний суд 13 грудня постановив водія автомобіля марки “Фольксваген” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Строки апеляційного оскарження уже минули і 24 грудня постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
У Борщеві п’яний водій вантажівки DAF в’їхав у стіну шкільного приміщення

Коментувати

Попередня стаття

Мінус один райцентр: за 10 місяців населення Тернопільщини скоротилося на 6600 осіб

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 28 грудня