У Козові суд захистив водія від 34000 грн штрафу за нетверезу їзду

алкотестер, драгер

Козівський районний суд розглянув справу щодо водія, на якого склали протокол за повторну впродовж року нетверезу їзду.

Як зазначається у протоколі, 13 лютого цього року у Козові на вулиці Колійовій працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 210994”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі кермувальник відмовився.

На водія склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Водій у судове засідання не з’явився, причини неявки не повідомив. Тож справу розглянули без його присутності.

При дослідженні матеріалів справи суд звернув увагу на відеозапис з місця події. На відео зафіксовано лише факт розмови між водієм та працівниками поліції.

Натомість факту керування транспортним засобом не зафіксовано. Також не зафіксована пропозиція пройти огляд на стан сп’яніння і відповідно не зафіксована відмова водія від проходження такого огляду.

Будь-яких інших доказів, які підтверджували факт керування транспортним засобом та відмову від проходження огляду на стан сп’яніння, не надано.

Відтак, Козівський районний суд постановив щодо водія автомобіля “ВАЗ 210994” закрити справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП у зв’язку з відсутністю складу порушення. Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Бучачі водій хотів відмазатися від двох штрафів за п’яну їзду. Що з того вийшло?

Коментувати

Попередня стаття

У Горошовій п’яний водій квадроциклу скоїв ДТП. Що йому за це було?

Наступна стаття

Робота у Тернополі: 10 вакансій липня із найбільшою зарплатою