У Кременці чоловік під час воєнного стану “замінував” газову службу. Що йому за це було?

замінування

У Кременці чоловік зателефонував на 102 та повідомив про замінування Кременецького управління з постачання та реалізації газу.

Витівка для “мінувальника” завершилась угодою з прокуратурою та умовним покаранням.

Про це йдеться у вироку Кременецького райсуду від 28 червня. Фігурант справи – уродженець Миколаївщини, не працює, із середньою спеціальною освітою, неодружений, раніше судимий.

Як випливає із обвинувального акту, випадок трапився 7 квітня 2022 о 1.15. Тоді обвинувачений, перебуваючи поблизу ДП Кременецьке управління з постачання та реалізації газу, кілька разів дзвонив на спецлінію 102 та 104 “Газова служба” і врешті повідомив оператору 102 про підготовку вибуху у приміщенні ДП Кременецького управління з постачання та реалізації газу.  В ході виїзду слідчо-оперативної групи інформація  не підтвердилась.

Такі дії чоловіка були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 259 КК, тобто завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками. До суду справа надійшла уже з укладеною угодою про визнання винуватості між обвинуваченим та прокуратурою. 28 червня суд її затвердив.

Він визнав фігуранта винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання. Йдеться про призначення двох років тюрми, звільненні від їхнього відбування  на підставі ст. 75 КК та призначення року іспитового строку. Вирок набрав законної сили 29 липня 2022 року.

Читайте також:
У Кременці п’яний водій привіз хлопцям на блокпост харчі і отримав 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

У Березовиці п’яний водій попався поліції і отримав 34000 гривень штрафу

Наступна стаття

На Бережанщині школяр їхав на мотоциклі п’яним і попався поліції