За п’янку і за хабар: у Чорткові водій “Жигулів” отримав два штрафи по 17000 гривень

поліція

На Чортківщині водій “Жигулів” захотів домовитись з поліцейськими про не складання адмінпротоколу за п’яну їзду та  запропонував їм понад 4000 гривень.

У результаті – чоловік заробив собі кримінальну справу і два штрафи у розмірі по 17000 грн.

Про це йдеться у вироку та постанові Чортківського районного суду. Фігурант справи – із середньою спеціальною освітою, одружений, працює трактористом, не судимий.

Сам випадок, як випливає із матеріалів справи, трапився близько 1-ї ночі 5 червня на вул. Шевченка у селі Білобожниця. Тоді обвинувачений, стоячи поряд із службовою автівкою поліцейських, спершу запропонував їм гроші за не складання адмінпротоколу за ч.1 ст. 130 КУпАП, а потім поклав у їхню папку 4200 грн.

Такі його дії були згодом кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 369 КК, тобто пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто обіцяє і надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища.

До суду справа пішла уже з укладеною угодою про визнання винуватості між фігурантом та прокуратурою. У липні її суд і затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні згадуваного злочину та присудив узгоджене покарання – 17 000 гривень штрафу. Вирок нещодавно набрав законної сили.

До слова, такий же штраф з позбавленням права керування на рік чоловікові присудили і за нетверезе водіння.

Читайте також:
На Чортківщині зіткнулися три автомобілі (ОНОВЛЕНО)

Коментувати

Попередня стаття

Сергій Надал: У Тернополі продовжують будувати новий колектор, щоб навесні зменшити підтоплення

Наступна стаття

На Теребовлянщині внаслідок пожежі загинув чоловік