10 цікавих фактів про Прагу

У географічному серці Європи розташоване місто, яке сформоване імператорами, авторами та художниками.

Прага має природний, магічний атракціон, який щороку приваблює мільйони туристів. Тут ви знайдете колекцію вибраних цікавостей та маловідому інформацію про Прагу.

1. Найвужча вулиця Праги має ширину 70 см, але вона обладнана світлофором, який регулює рух пішоходів.

2. Найвідомішою визначною пам’яткою Праги є астрономічний годинник, розташований на площі Старого міста. Він показує не лише годину, але й дні, пори року, фази місяця та рівнодення.

3. Один з найстаріших університетів у світі, Карловий університет, є найпрестижнішим університетом Чехії. Карловий університет був заснований імператором Карлом IV у 1348 році, який вважається найбільшим правителем Чеського королівства.

4. Маючи понад 1,3 мільйона жителів, це найбільше місто в Чехії, і для порівняння, друге в списку – Брно з 380 000 жителів.

5. Карлів міст був відкритий о 5:31 9 липня 1357 року. Причиною цього дивного рішення було те, що король у той час був палким прихильником астрології та нумерології. Він вважав, що це принесе щастя, якщо він встановить числа симетрично: 1-3-5-7-9-7-5-3-1.

6. Сотні голок, і їх загальна кількість становить від 500 до 1000, залежно від того, що саме ви рахуєте. Як бачите, Прага справді місто шпилів.

7. Найвища у Празі вежа – телевежа. Її висота становить 216 метрів.

8. Празький замок, що “сидить” на вершині пагорба, є символом Чехії та одним із найбільших замків у світі. Разом із собором святого Віта створює чудовий панорамний вид на Прагу.

9. У Празі є стіна графіті присвячена Джону Леннону. Цікаво, що знаменитий співак ніколи не відвідував столицю Чехії.

10. Місцеві жителі п’ють найбільше пива на душу населення у світі. В середньому кожен житель випиває близько 155 літрів пива на рік. Можливо саме тому перший витверезник у Європі був збудований у Празі у 1951 році.

Читайте також:
6 мальовничих озер Італії (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

На трасі Тернопіль-Львів вантажівка збила чоловіка, а потім через тіло загиблого переїхало ще кілька автомобілів

Наступна стаття

16-річний юнак під час канікул кілька разів навідався до бабусі і обікрав її на 7000 гривень