У Кременецькому районі вирішили поки не послаблювати карантин (ВІДЕО)

У всіх районах на Тернопільщині, за винятком Кременецького, послабили карантинні заходи.

Відповідне рішення прийнято на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації.

«21 травня Уряд України  опублікував постанову щодо так званого «адаптивного карантину», який діятиме в країні з 22 травня по 22 червня. У ній є критерії для пом’якшення карантину у регіонах. Одним з критеріїв є те, що середня кількість випадків COVID-19 за сім днів на 100 тисяч населення не має перевищувати 12 осіб.

Станом на 22 травня у Кременецькому районі цей показник складає 15,8. Відповідно, у цьому районі карантинні заходи не будуть послаблені», – зазначила головний санітарний лікар Тернопільської області Оксана Чайчук.

Ще один критерій – завантаженість ліжок у лікарнях, що приймають пацієнтів, інфікованих коронавірусом. Цей показник не має перевищувати 50%. Як повідомили в управлінні охорони здоров’я ОДА, показник завантаженості ліжок хворими на COVID-19 в Кременецькому районі – 76,2 %.

Нагадаємо, у постанові Кабміну наведено критерії для пом’якшення карантину у регіонах. Зокрема, це:
• середня кількість випадків COVID-19 за сім днів на 100 тисяч населення не має перевищувати 12 осіб;
• завантаженість ліжок у лікарнях, що приймають пацієнтів, інфікованих коронавірусом, не повинна перевищувати 50 відсотків;
• кількість тестувань має бути більшою за 12 на 100 тисяч людей за останніх сім днів.

Послаблення протиепідемічних заходів застосовується і припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Рішення приймається з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності в регіоні ознак для послаблення протиепідемічних заходів, визначених цією постановою, інформує прес-служба Тернопільської ОДА.

Читайте також:
Від коронавірусу помер голова Кременецької районної ради

Коментувати

Попередня стаття

Юнак в реанімації: 19-річний житель Кременеччини упав зі скутера

Наступна стаття

На трасі Івано-Франківськ – Тернопіль перекинувся “Мерседес-Спринтер”