Обвал на приватні обійстя та дерево з-під асфальту: як селяни на Чортківщині страждають через погану дорогу (ФОТО)

Погана дорога – чи не найбільша проблема не лише Тернопільщини, але й всієї України.

І якщо зараз у рамках «Великого будівництва» оновлюють траси державного та міжнародного значень, то в деяких селах ситуація плачевна.

Зокрема, йдеться про дорогу в селі Колиндяни Чортківського району. Там місцями асфальт обвалюється просто на приватні обійстя, а подекуди з-під покриття ростуть дерева. В обох випадках йдеться про дорогу Т-20-02 (як їхати в село Пробіжна).

Одразу ж поблизу церкви УГКЦ кількома тижнями раніше у рів обвалилася частина траси. Все б нічого, однак знизу – приватні будинки та городи. На щастя, мешканцям зсув завдав мінімальної шкоди.

На запит журналістів голова села пояснив: ділянка стоїть на обліку Служби автомобільних доріг Тернопільської області. Грошей для ремонту в громади немає. У витязі сьомого скликання шістнадцятої сесії Чортківської райради йшлося про ямковий ремонт зазначеної ділянки у 2018 році.

Лише після розголосу в ЗМІ САД виділила кошти та працівників для часткового запобігання подальших зсувів. Так, на місці встановили трубу (під дорогою протікає струмок), продовживши шлях водовідведення на п’ять метрів. Громада власними коштами обгородила провалля зі сторони траси.

Попри це при сильних зливах ризик обвалу чи зсуву досі великий.

Кількома сотнями метрів дальше (в тому ж таки напрямку до с. Пробіжна) майже посередині дороги з-під асфальту росте дерево. Небайдужі селяни рослину обгородили.

Коли саме в селі проведуть масштабний ремонт доріг наразі не відомо.

Христина СЛОТА, фото авторки та САД

Колиндяни, дорога

Коментувати

Попередня стаття

У Чортківському районі в результаті аварії загинула пасажирка мотоблоку (ФОТО)

Наступна стаття

На Теребовлянщині водій джипа під час обгону розбив своє і чуже авто та втік з місця ДТП