Михайло Головко: 5 цікавих фактів про нового голову Тернопільської обласної ради (ВІДЕО)

25 листопада, обрали нового голову Тернопільської обласної ради. Ним став двічі нардеп від ВО «Свобода» Михайло Головко.

Його кандидатуру підтримали 38 депутатів, 26 участі в голосуванні не взяли.

На Тернопільщині політик кілька разів неодноразово опинявся в центрі гучних протистоянь. Про деякі з них, а також цікаві факти з біографії, читайте далі.

Колодою вибивав двері в храмі

Випадок трапився ще у 2010 році, а точніше – 3 січня. Тоді Головко разом зі «свободівцями» та кількадесятками молодиків приїхав у село Мусорівці, що на Збаражчині. Чоловіки вирішили штурмом взяти Свято-Покровську церкву аби допомогти місцевим селянам вирішити конфлікт щодо приналежності храму до Московського патріархату.

Як результат – побиті всі вікна храму, виламані дубові двері та втрата свідомості одного з місцевих мешканців. До слова, конфлікт припинився лише після приїзду карети швидкої допомоги.

Михайло Головко – досить бойовий та амбітний. Він неодноразово ліз у бійку і робив це як у Верховній Раді, так і у приміщеннях місцевих органів влади.

Виносив документи (гроші??) з офісу «Мрії»

Новий скандал стався у 2013-му, під час протистояння агрохолдингу “Мрія” з фіскальними службами.  17 січня тодішній нардеп Головко приїхав в село Васильківці, аби, з його слів, зустрітися з громадянами за запрошенням ТОВ «Мрія Центр». Проте на місці правоохоронці не давали чоловіку потрапити в офіс.

З криками Головку таки вдалося зайти у приміщення. Вже всередині Михайло забрав документи й подався геть. Свої дії він обґрунтував тим, ніби в офісі «Мрії» розташована його громадська приймальня, а тому тут знаходяться його особисті речі, документи тощо.

Проте деякі джерела тоді повідомляли, що Головко, окрім документів, забрав чималу суму грошей. До слова, проти нардепа навіть порушили кримінальне провадження.

Був на заробітках в Італії

Як колись журналістам розповідав сам Головко, він разом з рідними деякий час перебував на заробітках в Італії. Погарувавши за кордоном, Михайло вирішив повернутися в Україну та піти в політику, аби зробити життя на Батьківщині кращим.

До слова, частина рідні Головка досі на заробітках.

Став лідером запитів

Подавати запити – це один із показників депутатської активності. Так, за час каденції у ВР Головко подав понад 500 запитів. Щоправда, стосувалися далеко не всі стосувалися вони рідної Тернопільщини.

Вигідна угода

У 2019-му у Тернополі на вулиці Будного з’явилася автомийка. Один з власників – Мар’яна Василівна Головко, дружина голови облради, яка, до речі, також подалася у політику і стала депутатом Тернопільської міської ради.

Христина СЛОТА

Коментувати

Попередня стаття

Поблизу Кременця смертельна аварія – зіткнулися бус і вантажівка (ФОТО)

Наступна стаття

Помер начальник управління комунального майна Тернопільської міської ради Володимир Мединський