У Чорткові суд виправдав водія швидкої, який потрапив у ДТП і залишив місце події

швидка допомога, ДТП

Чортківський районний суд розглянув справу щодо водія автомобіля швидкої медичної допомоги, який потрапив у дорожньо-транспортну пригоду і залишив місце події.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 11 жовтня цього року у Тернополі. Вранці, близько 11.00, на вулиці 15 Квітня водій автомобіля швидкої допомоги Чортківської міської лікарні, рухаючись із проблисковими маячками та виконуючи маневр обгону, допустив зіткнення із автомобілем марки “Тойота Ленд Крузер”, кермувальник його виконував лівий поворот.

Водій автомобіля швидкої марки “Renault Master” місце події залишив і патрульні склали на нього два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП).

За скоєне чоловікові загрожувало покарання у вигляді штрафу у розмірі 3400 гривень або позбавлення права керування транспортними засобами терміном від 3 до 6 місяців.

Втім, у судовому засіданні водій швидкої своєї провини не визнав.  Пояснив, що змушений був поїхати з місця ДТП, бо доставляв терміновий вантаж, а саме: ліки для важкохворого пацієнта. Ліки необхідно було зберігати за певної температури, тому затриматися він не міг.  Водій “Тойоти”, з яким кермувальник швидкої допустив зіткнення, претензій до нього не мав.

Вислухавши пояснення та дослідивши усі матеріали, Чортківський районний суд постановив провадження у справі за ст. 122-4 КУпАП щодо водія швидкої закрити у зв’язку з відсутністю складу порушення. Також за відсутністю складу порушення суд закрив і провадження по справі за ст. 124 КУпАП.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
У Бучацькій лікарні серед ночі забракло електроенергії: рятували пацієнтку на кисневій підтримці

Коментувати

Попередня стаття

Оголошено тендер на ремонт дороги Бережани – Підгайці

Наступна стаття

Робота у Теребовлі: свіжі вакансії за листопад