За 20 днів квітня на дорогах Тернопільщини зловили 138 п’яних водіїв

5 проміле

Фото ілюстративне

З початку квітня тернопільські поліцейські склали 138 адмінпротоколів за керування транспортними засобами у нетверезому стані.

Про це сьогодні, 21 квітня, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

“З початку квітня правоохоронці виявили 138 осіб, котрі сіли за кермо в стані алкогольного сп’яніння. На порушників склали адмінпротоколи за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення”. – йдеться у повідомленні.

Загалом, упродовж трьох тижнів, в період з 1 по 21 квітня, співробітники поліції оформили 5 240 адміністративних матеріалів у сфері безпеки дорожнього руху. Серед найпоширеніших порушень: перевищення безпечної швидкості, недотримання правил обгону, керування транспортними засобами без документів та напідпитку.

Також за вказаний період на дорогах Тернопільщини трапилося 110 дорожньо-транспортних пригод. Із них 52 – із постраждалими, в яких 7 людей загинули,  ще 30 – отримали травми. 33 аварії трапилося за участю пішоходів.  Дев’ять аварій вчинили водії, які сіли за кермо напідпитку.

Серед основних причин ДТП: перевищення швидкісного режиму, порушення правил маневрування та виїзд на смугу зустрічного руху.

Наближається  Великдень поліцейські закликають громадян не легковажити та не сідати за кермо напідпитку.

“Нетверезий водій є небезпечним для життя та здоров’я усіх учасників дорожнього руху. Будьте законослухняними та дотримуйтеся правил дорожнього руху”. – наголошують у поліції.

Слід зауважити, що у довоєнний період на Тернопільщині працівники поліції щомісяця виявляли близько 150 нетверезих водіїв.

Тобто, зараз тільки за 20 днів кількість порушників сягнула показників, які були у мирний час.

Ольга ПЕТРОСЮК

Читайте також:
На трасі Львів – Тернопіль смертельна ДТП: загинуло двоє людей (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

Житель Бучаччини викрав у фермера 10 яблунь

Наступна стаття

У ДТП на Тернопільщині зіткнулися три автомобілі (ФОТО)