У Тернополі оштрафували повію, яка принесла хабар у поліцію

Майже 12 тисяч гривень штрафу присудили у Тернополі повії, обвинуваченій у пропозиції надати хабар начальнику відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 8 листопада. Фігурантка справи – уродженка Дніпропетровської області, неодружена, непрацююча,  не судима.

Як вбачається із обвинувального акту, жінка разом з двома подругами приїхала до Тернополя наприкінці червня 2019 та згодом прийшла у поліцію домовлятись про те, щоб правоохоронці не помічали зайняття проституцією нею та двома подружками. Із начальником  відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми кримінальної поліції ГУ НП в області зустрічалась тричі та наполегливо пропонувала оплату за “сліпоту”. Йшлося про 200 доларів з кожної в місяць.

Такі дії обвинуваченої були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст.369 КК, тобто пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, дії з використанням службового становища.

Однак вона у суді вини не визнала. Розповіла, що по приїзді зайшла у магазин, де до неї підійшов поліцейський і вона сіла до нього в автомобіль. Мовляв, сказав їй: «Щоб тут жити, то треба платити». Загалом, жінка заперечила надання хабаря та назвала ситуацію провокацією з боку правоохоронних органів.

Втім суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченої та присудив 11 тис. 900 грн штрафу.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Читайте також:
Водій зі Зборівщини давав патрульним 200 гривень і отримав за це 17000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Гусятині: свіжі вакансії за листопад

Наступна стаття

У Козові раптово померла одномісячна дитина