Як облаштувати нову кухню

Кухня, що пережила стадію капітального ремонту, потребує ретельного опрацювання інтер’єру. Нижче ми підкажемо, як облаштувати приміщення, щоб у ньому все було гармонійно, зручно та функціонально.

Дотримуємося єдиного стилю

Насамперед слід подбати про те, щоб побутова техніка та меблі зливались в єдину дизайнерську картинку. Тому купувати потрібно все в єдиному стилі. Якщо вибираємо модерн, то неприпустимі мідні та ковані елементи, притаманні провансу чи стимпанку. І у зворотному напрямку: якщо хочемо отримати кухню прованс, не віддаємо перевагу яскравим глянцевим фасадам з включенням хромованого металу.

Порада: якщо маєте достатню кількість фінансів, придивіться до побутової техніки, виконаної в цікавих стилях. Сучасні виробники пропонують холодильники та витяжки, виконані під ретро, ​​прованс та інші дизайнерські напрямки.

Правильний колір

Обов’язково враховуйте властивості вибраного відтінку. Справа в тому, що подібрана кольорова гама здатна оптично змінювати сприйняття приміщення. Наприклад, світлий колір — розширює межі та додає простору. Темний — навпаки, візуально зменшує приміщення. Яскраві акценти — привертають увагу.

Загалом дизайнери рекомендують вибирати холодні відтінки кольорової гами для кухні, розташованої у південно-західній частині будинку. І теплі відтінки гами — для кухні, вікна, які виходять на північ або схід.

Дотримуватися потрібно пропорцій 60: 30: 10, де 60% — це фоновий відтінок, 30% — допоміжний, і лише 10% — ваш акцентний колір, який має кидатися у вічі.

Побутова техніка

Важливо також правильно розставити кухонну техніку. Бажано дотримуватися принципу робочого трикутника, коли між холодильником, плитою і мийкою в цілому не більше 1,5-2 м. Це значно полегшує роботу на кухні.

  • Для невеликих приміщень бажано віддати перевагу лінійній розстановці техніки. Можна подивитись і придбати компактні холодильники у Тернополі, а також інші потрібні пристрої.
  • У великій просторій кухні краще використовувати кутовий принцип розстановки або П-подібний.

Важливі поради

Слід дотримуватись правил безпеки під час розміщення техніки.

  1. Так, холодильник бажано відсунути від плити щонайменше на 40 см. В ідеалі — більше.
  2. Посудомийну машину, пралку та мийку бажано встановити поряд, щоб легко під’єднати до водопроводу та каналізаційного зливу.
  3. Розетки необхідно розташовувати не за побутовою технікою, а осторонь, за 10-20 см від неї.
  4. Витяжку піднімають над плитою залежно від її потужності: чим потужніший прилад, тим вище можна підняти.

До речі, всю необхідну техніку для кухні можна пошукати в Тернополі у каталозі товарів Алло.

Функціональність — на вагу золота

Вибираючи меблі, віддавайте перевагу функціональності. Дверцята розпашні краще замінити висувними шухлядами. У них більше поміститься, до того ж огляд відкритий до всього, що зберігається всередині безпосередньо зверху. Не треба лізти у глибину столу.

Використовуйте вертикальні системи зберігання. На них можна встановити баночки зі спеціями, чайний або кавовий сервіз, пляшечки з соусами та оліями.

І звичайно, не забувайте про приємні дрібниці та предмети декору, які доповнять інтер’єр. Стильні фіранки, фруктовниця на столі та інші дрібниці здатні довершити певний стиль.

Коментувати

Попередня стаття

Бесконтактный пирометр: конструкционные особенности, преимущества и виды

Наступна стаття

У Тернополі внаслідок ДТП загинув 38-річний мотоцикліст (ФОТО)