Чому важливо звертати увагу на покриття дерев’яного ліжка

ліжко

Усі знають, що головний об’єкт спальної кімнати це ліжко. Більшість людей у своїх спальнях надають перевагу класиці, а отже, лаконічним дерев’яним ліжкам.

Вони гарні, надійні, практичні та цілком безпечні, адже деревина не містить шкідливих сумішей і, на відміну від м’яких матеріалів, не всмоктує у себе пил, а також на ній не залишається плям. Дерев’яним ліжкам надають різного зовнішнього вигляду завдяки різноманітним покриттям, які своєю чергою мають певні переваги та недоліки. Саме тому важливо звертати увагу на те, чим покрита деревина. В даній статті ми поговоримо про вибір дерев’яних ліжок разом з партнером статті Soloha.ua.

Навіщо взагалі покривають ліжка?

Дерев’яні ліжка вигідні в експлуатації тим, що служать своїм господарям доволі довго. За цей час деревина може втратити минулий блиск, може зазнати деформації чи зовнішніх пошкоджень. Наприклад:

  • вм’ятини та подряпини на поверхні;
  • розсихання дерева, внаслідок чого утворюються тріщини, діри, сколи та щілини;
  • пошкодження дерев’яного каркаса.

Щоб приховати якісь дефекти, а також щоб надати меблям довготривалого блиску використовують спеціальні покриття.

Види покриттів

Покриття можуть використовувати одразу при зборці ліжка, або вже під час експлуатації, аби скрити недоліки чи повністю відреставрувати меблі.

Для зовнішнього вигляду використовують такі методи:

  1. Лакування. Майже всі дерев’яні меблі піддаються лакуванню. З ним деревина виглядає привабливіше і грайливо поблискує. Перед цим дерево спочатку шліфують, щоб лак ліг рівномірно й охайно.
  2. Опилювання позолотою. Таке покриття робить ліжко вишуканим і збагачує його в наших очах. Також даний вид обробки допомагає приховати дрібні пошкодження.
  3. Штучне старіння. Нині його використовують усе частіше, аби модифікувати поверхню ліжка і надати їй трендового вінтажного стилю. До речі, таке покриття також здатне зробити маленькі дефекти непомітними, або разом з таким напиленням можна заматувати якусь подряпину і тоді ліжко буде виглядати ще атмосферніше.
  4. Забарвлення зі шпаклівкою. Це класний спосіб надати меблям цікавого вигляду і повністю оновити ваше ложе. Фарба чи емаль наносяться щільним шаром так, що на поверхні можуть з’явитися різні цікаві форми.
  5. Просочування олією. Це схоже на лакування, бо теж надає блиску меблям, але олія глибоко просочується у деревину і захищає її зсередини.

Якщо покриття необхідне, бо на ліжку з’явилися невеликі пошкодження, то їх можна усунути такими методами:

  • Гумовий клей. Завдяки йому можна заповнити порожнечі у щілині та навіть дірах.
  • Спеціальні маркери. Здатні перекрити незначні пошкодження у вигляді подряпин і невеликих сколів.

Декілька порад для того, щоб обрати найбільш вдалий варіант – визначтеся з тим, що має в першу чергу виконати покриття. Якщо ви бажаєте просто оновити та надати блиску, то лакування, олія чи віск будуть найкращим рішенням. Якщо меблі знаходяться у дитячій, то краще обрати матеріали на акриловій основі. Якщо необхідно замаскувати подряпини – маркер на допомогу. І обов’язково звертайте увагу на те, аби речовина не викликала алергічної реакції.

Джерело статті: 0512.com.ua

Коментувати

Попередня стаття

Вибір системного блоку б/в: що потрібно враховувати?

Наступна стаття

На війні загинув житель Теребовлянської громади Микола Крушельницький