Маленька бетономішалка: для чого корисна вдома та як обрати

бетон

Не всі господарі Вінниці наймають будівельників. Деякі чоловіки власноруч зводять додаткові споруди, заливають доріжки тощо.

Для виконання таких робіт необхідні бетонозмішувачі. Розглянемо, для чого підійдуть невеликі моделі, на що звернути увагу при виборі.

Призначення маленьких бетонозмішувачів

Їх використовують не лише у домашніх умовах, але й на масштабних будівельних майданчиках. За допомогою таких пристроїв легко зробити невелику кількість бетону або іншої суміші. Призначення техніки для домашнього використання:

  • оздоблювальні роботи;
  • ремонт фасадів будинків;
  • залиття доріжок;
  • виготовлення сумішей для невеликих басейнів, фонтанів, іншого декору.

Такі моделі дешевше коштують, ніж габаритні. Розглянемо, як правильно обрати бетонозмішувач.

Спосіб замісу та принцип дії

Пристрої поділяються на гравітаційні та примусові. Конструкція перших включає рухому ємність. У ній розташовані металеві лопаті. Коли резервуар обертається, вони забезпечують рівномірну консистенцію суміші.

У примусових пристроях бак залишається нерухомим. Лопаті обертаються та перемішують інгредієнти. Такі моделі дорожчі, зазвичай використовуються у промислових сферах. Якщо хочете купити бетономішалку у Вінниці для нерегулярного використання, краще обрати гравітаційну. Суміш виходить рівномірна, а вартує агрегат набагато дешевше. За принципом дії пристрої поділяються на:

  1. Безперервні. Витримують великі навантаження, розраховані на роботу в режимі 24/7. Такі моделі не підійдуть для домашнього використання, якщо не плануєте масштабне будівництво.
  2. Періодичні. Вартують дешевше, ніж попередні, але розраховані на короткочасні цикли. При довготривалому використанні мотор може перегрітися.

Для домашнього використання популярні гравітаційні моделі з періодичним способом дії.

Вибір за типом пристрою

Від виду залежить довговічність агрегату та його обслуговування. Пристрої поділяються на вінцеві та редукторні. Конструкція перших складається з:

  • двигуна;
  • ємності;
  • коліщатки;
  • важелей скидання суміші;
  • зубчатого вінця.

Після кожного використання треба очищувати поверхню машини. Необхідно слідкувати, щоб під вінець не потрапляли складові сумішей. Вони негативно впливають на стан зубців. Вінцеві моделі довговічні, якщо за ними правильно доглядати.

В редукторних бетонозмішувачах привід захищений від потрапляння сміття корпусом. Резервуар з’єднується з валом напряму, вінець відсутній. Такі моделі коштують дорожче, але вони витримують більші навантаження та тихіше працюють. Якщо плануєте втілити у життя декілька будівельних проектів, краще обрати редукторний агрегат. Придбати техніку світових виробників можна в інтернет-магазині Алло, у каталозі широкий вибір моделей. З маленькою бетономішалкою продуктивність виконання робіт покращиться!

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі затримали 5 осіб, які викрали з заводу продукції на мільйон гривень

Наступна стаття

У Ланівцях згоріла господарська будівля