Економне опалення приватного будинку: як вибрати та де замовити

опалення будинку

Сьогодні приватний будинок можна облаштувати максимально енергоефективно. У цьому допоможуть різноманітні засоби для опалення, а також лайфхаки, які допоможуть економити тепло.

Проте слід завчасно зрозуміти, що таке економне опалення приватного будинку та як його облаштувати.

Власне, сьогодні про це і йтиметься.

Чим можна обігріти приватний будинок

Як уже зазначалося, є чимало способів та приладів, які дозволяють обігріти приватний будинок. Чи не найпопулярнішим наразі приладом є котел. Всього, їх є три види:

  1. Газовий, який працює від газу. Така система автономного опалення може обігріти до 300 квадратних метрів. Проте відтепер, зважаючи на вартість блакитного палива, це буде не дуже економно.
  2. Твердопаливний. Такий котел обігріває приміщення, спалюючи вугілля, дрова, брикети чи інші викопні види палива. Цей спосіб доволі економний (у порівнянні з першим варіантом), проте доволі затратний. Так, котел потрібно встановлювати в окремо облаштованому приміщенні з витяжною системою тощо. Ба більше, слід постійно (один чи два рази на добу) завантажувати в топку паливо, слідкувати за тиском, подачею води для циркуляції тощо.
  3. Електричний. Працює на електроенергії, яка є відносно дешевою в Україні. Проте, зважаючи на сучасні реалії, наразі цей спосіб не дуже ефективний.

Важливо: всі котли слід обирати, зважаючи на їхню потужність та загальну площу, яку необхідно обігрівати. Також при вирахуванні потужності не потрібно забувати про форс-мажори. Наприклад, про аномальний мороз, через який збільшиться енергозатратність.

Альтернативні варіанти

Зважаючи на останні реалії – війну, дефіцит електроенергії та палива тощо – слід обирати альтернативні види обігріву приватних будинків. Саме таким варіантом є тепловий насос.

Цей вид обігрівачів працює завдяки передовим технологіям, забезпечуючи в п’ять разів більше теплової енергії, ніж це зможуть зробити будь-які котли. Проте економія витрат сягатиме до 80%!

Не слід забувати й про “зелені” кредитування. Тобто, програми від держави, які допомагають відшкодувати левову частку вартості таких насосів. Про це детальніше розповідається на сайті https://mycond-heatpump.com.ua/ua/kompaktne-rishennya-kotelnya-na-bazi-te.

Де замовити альтернативний вид обігріву

На жаль, лише небагато компаній на ринку України пропонує альтернативні види опалення для приватного будинку. Серед таких слід виділити MYCOND.

Компанія вже декілька років займається альтернативними видами опалення, пропонуючи клієнтам найкращі та найновітніші технології, повне облаштування та подальше обслуговування.

Як бачимо, в сучасних реаліях слід обирати альтернативні види опалення для приватних будинків. Такі системи не лише дозволять зекономити кошти, але й зберегти тепло тоді, коли в інших його не буде. На допомогу вам прийде компанія MYCOND. Тут ви отримаєте найкраще рішення та повний пакет послуг.

Коментувати

Попередня стаття

Вібраційний насос: як обрати та де купити

Наступна стаття

Сергій Надал: Міська рада прийняла нову програму допомоги військовим з Тернополя на 2023 рік