Чи варто купувати чавунну ванну? Дізнайтесь про переваги, недоліки та вартість такої сантехніки

чавунна ванна

З появою акрилу та композитних матеріалів чавунна сантехніка втратила велику частину шанувальників.

Нові матеріали зробили чаші легшими, доступнішими та розширили модельний ряд цікавими формами. Через суворі екологічні закони більшість європейських виробників відмовились від виготовлення чавунної сантехніки. Залишився лише лідер ринку — французький бренд Jacob Delafon. Чавунні ванни Jacob Delafon (каталог за посиланням https://www.santechshara.ua/santehnika/vanni/producer_jacob-delafon/) залишаються кращими на європейському ринку протягом століття.

Які переваги мають чавунні ванни?

  • Вони довше залишаються гарячими, тому вам не доведеться щораз доливати гарячу воду;
  • Мають неймовірний запас міцності, тому служать десятки років;
  • Якісна емаль стійка до подряпин, сколів та пожовтіння. Ванна залишається такою, як у день покупки;
  • Велика вага — єдиний недолік чавунної сантехніки. Але саме ця вага робить чаші стійкими, їх неможливо перевернути.

Чим особливі ванни Jacob Delafon?

Французький виробник Jacob Delafon має запатентовану технологію виробництва сантехніки, яку використовує понад 100 років. Його чаші мають великий запас міцності, адже обпалюються при температурі 800°C. Після нормалізації чавуну, розпечену чашу покривають порошком емалі, яка спікається з поверхнею. Такий метод нанесення емалі робить поверхню ванни надміцною, захищеною від подряпин та сколів. Компанія Jacob Delafon використовує англійську емаль, яка залишається білосніжною протягом 30 років.

Чавун не такий пластичний як акрил, тому з нього виготовляють чаші класичних форм. Бренду Jacob Delafon вдалось розширити модельний ряд, виготовляючи сучасні ванни з рельєфними бортами, стильними підголівниками та боковими ручками. У каталозі французького виробника ви знайдете окремостоячі та пристінні ванни, які монтуються у подіум, або закриваються екраном. Перегляньте декілька найпопулярніших моделей:

  • Repos — прямокутна чаша з рельєфною основою, яка має анатомічно правильний вигин спинки із підтримкою хребта та попереку. Вона буває у двох розмірах: 170х80, 180х85 та додатково комплектується хромованими ручками.
  • Parallel — прямокутна чаша з тонкими бортами, похилою спинкою та підтримкою голови. Ідеальна модель для тих, хто любить розправити плечі, відкинути голову та довго лежати у ванній.
  • Cleo — класична окремостояча ванна овальної форми на оригінальних ніжках. Особливість цієї моделі в тому, що клієнт може обрати дизайн ніжок та колір чаші.

Скільки коштує чавунна ванна Jacob Delafon?

Знайти чавунну сантехніку європейських виробників стає все складніше. Більшість магазинів пропонують доступні акрилові моделі, або чаші із композитних матеріалів. Інтернет-магазин Santechshara є одним із небагатьох, де представлена колекція чавунних ванн Jacob Delafon. Тому вартість сантехніки ми дізнались саме у цьому магазині. Ванна Repos у розмірі 170х80 коштує 50 тис. грн. Модель Parallel з габаритами 170х70, обійдеться 45,5 тис. грн. Найдоступнішою є чаша Soissons, розміром 150х70, її вартість 35 тис. грн. Більше моделей шукайте у каталозі Santechshara.

Коментувати

Попередня стаття

На Зборівщині водійка легкового авто в’їхала у бетонну огорожу

Наступна стаття

У Почаєві внаслідок пожежі загинув 49-річний чоловік