Яка гума краще на літо?

З настанням теплої пори року, автовласники перевзувають своїх залізних коней у літню гуму.

Для новачків, стоїть справжнім випробуванням, пошук автошин для більш комфортної та безпечної їзди. Можна звернутися до справжнього фахівця, як сайт car-plus.kyiv.ua, де вам нададуть не тільки консультацію, а й виконають усі необхідні роботи. Також, одним з варіантів пошуку, використання сайту з відгуками, де більш досвідчені автовласники залишають свої коментарі та рекомендації.

Види літньої гуми

Враховуючи наші кліматичні умови, вибір літньої гуми набагато більший, ніж зимової. Вона розділяється не тільки марками та брендами, але й типами малюнків протекторів:

  • симетричний;
  • спрямований;
  • асиметричний.

Наприклад, гума з симетричним малюнком є класичною, та користується великим попитом серед автовласників. В залежності від типу візерунка вона підходить для різних типів поверхонь та є універсальною. До цього типу автошин має відношення й грязьова, створена спеціально для їзди по бездоріжжю.

Спрямований малюнок на гумі більш підходить для їзди по якісним дорогам. ЇЇ спроможність на вологих грунтах, суттєво відрізняється, але не критично. Єдиним мінусом цих автошин є неможливість міняти місцями ліву та праву без шиномонтажу. А взагалі, ця гума набула великою популярності в колах топ продажів.

Якщо розглядати асиметричну гуму, то цей варіант підійде для власників автівок, що пересуваються на різних типах поверхонь та бездоріжжю. Ця гума теж встановлюється як спрямована, та не рекомендовано зо зміни місцями без шиномонтажу. Однією з найкращих її властивостей, можна виділити якісне входження у повороти.

Та крім тих, які часто користуються попитом, є спеціалізовані автошини які мають вузький спектр використання. Наприклад є гума для тракторів і спеціальної техніки, грязьова та інша.

Також, при обиранні гуми, треба враховувати кліматичні умови регіону, в якому ви мешкаєте. Для місцевості з дощовою погодою, краще вибирати гуму з боріздками для унеможливлення аквапланування. Але це не означає, що при потраплянні у велику калюжу автомобіль не втрате керування, такі автошини спрощують їзду, але не нівелюють небезпеку.

Уся гума для літа вважається якісною, якщо то не підробка. Ціна залежить від виробника та впливає на ресурс використання. Усю цю інформацію можна знайти на сайтах виробників.

Коментувати

Попередня стаття

Який ліхтар вибрати на подарунок

Наступна стаття

Чи є у вас навички професійного гравця в покер?