Тонкі клієнти: особливості та переваги

ПК, тонкий клієнт

Оснащення робочих місць співробітників під час побудови комп’ютерної мережі компанії вважається витратним процесом.
Для ефективного використання фінансових ресурсів та забезпечення користувачів одиницею техніки доцільно замість ПК встановити тонкий клієнт. В каталозі інтернет-магазину Servak пристрої представлені в широкому асортименті як нових, так і вживаних моделей, що дозволяє облаштувати інформаційну інфраструктуру в рамках доступного бюджету.

Базові характеристики тонких клієнтів

Тонкий клієнт — це окремий пристрій у відповідному корпусі, який забезпечує з’єднання користувача з ресурсами сервера шляхом термінального доступу. Фактично у співробітника під час використання такого формату будуть монітор та клавіатура для відображення і введення даних, але реалізація всіх обчислювальних можливостей та обробки запитів відбуватиметься на серверній платформі.

Додатково до мінімальних витрат на встановлення тонких клієнтів за рахунок відсутності необхідності покупки ліцензії на програмне забезпечення на кожен пристрій весь персонал матиме стандартний набір конфігурацій. Це значно спрощує адміністрування комп’ютерної мережі та підвищує швидкість налаштувань.

Переваги пристроїв

Серед плюсів технології тонких клієнтів виділяють такі:

  • уніфікація робочих місць за рахунок використання однакового ПО;
  • централізоване виконання модернізації;
  • мінімальний рівень споживання електроенергії;
  • відсутність обмежень за масштабування мережі;
  • підвищення безпеки даних завдяки відсутності можливості підключити зовнішні носії;
  • зниження витрат на апаратну частину через спрощену конструкцію без вентиляторів;
  • доступність віддаленої роботи з термінальним сервером за допомогою безпечних каналів зв’язку.

Випадковий вихід з ладу тонкого клієнта не несе загрози для виконаної роботи та даних, оскільки інформація зберігається на сервері, а процедура ремонту не потребує багато часу. Оновлення операційної системи відбувається одночасно на всіх пристроях. Використання тонких клієнтів помітно спрощує побудову та обслуговування мережевої інфраструктури компанії, а також зменшує витратну частину.

ПК, тонкий клієнт

Можливості пристрою залежать від використовуваної операційної системи, об’єму оперативної пам’яті, потужності процесора та кількості його ядер. Під час вибору тонкого клієнта в інтернет-магазині Сервак можна звернутись по допомогу до спеціалістів, щоб отримати конфігурацію відповідно до наявних вимог.

Коментувати

Попередня стаття

У Чорткові водій “Ауді” втретє за рік попався п’яним за кермом і отримав 15 діб арешту

Наступна стаття

Доставка води у Тернополі: як обрати найкращий сервіс доставки