Чому в автомобілі потіє скло і як це виправити самостійно

В автомобілі потіє скло через конденцат, що зьявляється через різницю температури всередині і зовні салону.

Це може бути викликано погодними умовами, кількістю пасажирів, наявністю мокрих речей або несправністю системи вентиляції.

Щоб виправити цю проблему, ви можете зробити таке:

– Очистити та знежирити скло зовні та всередині.
– Перевірити і замінити салонний фільтр, якщо він засмічений або промок.
– Очистити отвори клімат-контролю або кондиціонера від пилу і бруду.
– Перевірити та очистити дренажні отвори під капотом від листя та сміття.
– Не залишати в салоні мокрі речі, сушити килимки та сидіння.
– Вмикати обдув скла або кондиціонер, щоб зменшити вологість повітря.
– Використовувати спеціальні засоби проти запотівання скла.Як почистити кондиціонер в автомобілі самостійно

авто кондиціонер

Розібратися в питаннях автомобільної тематики нам допомагає компанія Автокеш, на їхньому сайті є багато цікавої інформації для автолюбителів, а ми продовжуємо розбирати питання вентиляції салону авто.

Щоб почистити кондиціонер в автомобілі в домашніх умовах, вам потрібно підібрати відповідний засіб для чищення та дезінфекції випарника, зняти фільтр салону і подати засіб у повітроводи через спеціальну трубку. Потім потрібно дати засобу подіяти і просушити кондиціонер, увімкнувши його на холодний режим. Після цього потрібно встановити новий фільтр салону і перевірити роботу кондиціонера.

Ви можете подивитися відеоінструкцію з чищення кондиціонера в автомобілі на ютуб. Усі роботи з використанням хімічних засобів важливо виконувати в масці для захисту дихальних шляхів, у гумових рукавичках для захисту шкіри рук, а також у приміщенні з достатньою вентиляцією або перебуваючи на вулиці.

Як зрозуміти що настав час чистити автокондиціонер

авто кондиціонер

Щоб зрозуміти що час чистити кондиціонер у машині, звертайте увагу на такі ознаки:

– Неприємний запах із повітропроводів під час увімкнення кондиціонера. Це може бути пов’язано з утворенням цвілі та бактерій на випарнику.
– Зниження продуктивності кондиціонера. Якщо ви помітили, що кондиціонер охолоджує повітря гірше, ніж раніше, можливо, є забруднення або витік холодоагенту.
– Шум або вібрація під час роботи. Це може бути викликано зносом або засміченням компресора, фільтра, інших компонентів.

Фахівці рекомендують проводити профілактичне очищення системи щорічно – навесні, восени або кожні 15000 км. Профілактика системи включає в себе:

– Візуальний огляд усіх компонентів;
– Тест роботи та продуктивності;
– Заміна салонного фільтра;
– Дезінфекція випарника (за необхідності).

Ви можете звернутися до спеціалізованого сервісу для обслуговування кондиціонера або консультації. Використовуючи спеціальні засоби для чищення та дезінфекції ви зможете виконати завдання самостійно. Сподіваємося, ця інформація була корисною.

Коментувати

Попередня стаття

Капела бандуристів запрошує тернополян на “Зимову казку”

Наступна стаття

Физическая реабилитация в центре “Наша Забота”