Будівельна фірма чи приватний виконроб: до кого краще звернутися

будівництво

Перед початком будівельних робіт, практично у кожного майбутнього власника виникає питання про те, чи варто передати таке важливе завдання справжнім фахівцям.

Якщо так, то кому – приватній бригаді або ж будівельній фірмі? Будівельна компанія Атлант пропонує порівняльну характеристику обох способів, щоб кожен міг зробити обдуманий та зважений вибір.

Якщо вибирати приватного виконроба

З “підводним камінням” можна зіткнутися в будь-якому разі. Однак приватні бригади або так званих “шабашників” найчастіше люди наймають за знайомством і з бажання заощадити.

З плюсів найманих робітників, мабуть, можна виділити тільки невисоку вартість послуг, порівняно з будівельною компанією. Це пов’язано з тим, що приватна бригада працює сама на себе, їм нема потреби оплачувати оренду офісу і рекламні послуги.

Не можна не визнати, що недоліків у такого вибору набагато більше. Зрозуміло, це не означає, що звернення до приватного виконроба – це явний провал. У багатьох містах сотні будинків побудовані такими бригадами та є безліч задоволених клієнтів. Однак є нюанси, які слід враховувати:

  • Вони не роблять креслень. Проєкт потрібно буде або малювати самостійно, або замовляти окремо у професіоналів.
  • Питання з проживанням для будівельників, з харчуванням для них і надходженням будівельних матеріалів та багато інших питань клієнту доведеться вирішувати самостійно.
  • Навіть за умови укладеного договору, всі гарантії на виконану роботу будуть досить умовними, оскільки приватного виконроба на будівництві не можна назвати юридичною особою. У цьому разі його самого та його бригаду може бути важко змусити виправити допущені недоліки.
  • Вкрай рідко такі команди дійсно здатні, наприклад, побудувати будинок “під ключ”. Набагато частіше відбувається так, що для деяких видів робіт доведеться додатково наймати людей.

Якщо вибирати будівельну компанію

Ключовою відмінністю професійної будівельної компанії від приватної бригади є ступінь оснащеності та фінансування. Бригади, надані юридичною особою, концентруються на поставлених завданнях і більшість питань вирішують самостійно.

Зазвичай ремонтно-будівельні фірми виділяються такими перевагами:

  • Укладення договору, в якому, крім іншого, вказуються терміни завершення будівництва, права та обов’язки обох сторін. Наявність цього документа дасть змогу замовнику в разі потреби притягнути підрядника до відповідальності, зокрема в судовому порядку.
  • Складання кошторису ще до початку безпосередніх робіт. Цей документ дає змогу замовнику дізнатися, скільки йому доведеться заплатити за все будівництво ще до його початку. Якщо виникне необхідність, кошторис може бути складено у всіх подробицях, що дасть змогу ефективніше розподілити кошти.
  • Закупівля будматеріалів. Цим питанням також займатиметься будівельна фірма. Фахівці з досвідом завжди в курсі новинок будівельного ринку і знають, де знайти найкращі варіанти за вигідними цінами.
  • Вивезення будівельного сміття. Замовнику також не доведеться турбуватися про купу мотлоху на ділянці. Будівельники приберуть все самі після завершення будівельних робіт.
  • Надання гарантії. Будівельні компанії, які дбають про власну репутацію, завжди не тільки виконують поставлені завдання на совість, а й надають гарантії на зроблені роботи. Адже несуть повноцінну відповідальність за їхню якість.

будівництво

Якщо говорити про мінуси звернення до персоналу будівельної фірми, не можна не відзначити досить високу вартість послуг, порівняно з приватниками. З іншого боку, якщо згадати, що клієнтам приватних бригад багато за що доводиться доплачувати стороннім фахівцям, навряд чи можна сказати, що звернення до них це дійсно економія.

З представленої порівняльної характеристики можна зробити висновок, що співпраця з будівельною компанією має перевагу за позитивними пунктами. З іншого боку, кожен потенційний замовник самостійно приймає правильне для себе рішення.

Коментувати

Попередня стаття

Графік відключення світла у Тернопільській області на 29 червня

Наступна стаття

Наші морпіхи отримали чергову партію дронів Mavic 3 від Тернопільської міської ради– Сергій Надал