Тендер на 2 мільярди: оголошено аукціон на ремонт дороги Підгайці – Теребовля – Гримайлів

Теребовля, дорога Т-09-03

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області оголосила тендер на поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення Т-09-03 Галич – Підгайці – Сатанів на ділянці 12 км – 107 км.

Тендерна пропозиція по ремонту дороги Т-09-03 Галич – Підгайці – Сатанів  12 км – 107 км оголошена у системі Прозорро 27 липня.

95 км вказаного шляху, який планується відремонтувати, –  це від межі Тернопільської області з сусідньою Івано-Франківщиною і аж до Гримайлова. Маршрут ремонту – Підгайці – Теребовля – Гримайлів.

Кінцевий термін подання тендерних пропозицій для охочих взятися за цей дороговартісний підряд – 30 серпня 2021 року.

Аукціон з розгляду тендерних пропозицій запланований на 5 жовтня 2021 року.

Очікувана вартість виконання робіт, яку пропонує замовник, –  2,427 млрд. грн. Втім, у процесі відкритих торгів ця сума може дещо знизитися.

Згідно з умовами тендеру, ремонтні роботи мають бути виконані у термін не пізніше, ніж 31 грудня 2022 року.

Дорога державного значення Т-0903 (Галич-Підгайці-Сатанів) з’єднує три області – Івано-Франківську, Тернопільську та Хмельницьку.

Автомобільний шлях бере свій початок у місті Галич Івано-Франківської області і далі проходить територією трьох колишніх районів Тернопільщини – Підгаєцького, Теребовлянського і Гусятинського. Завершується траса на початку міста Сатанів Хмельницької області, яке розташоване відразу за Збручем на кордоні із Тернопіллям.

Детальний маршрут траси Т-0903: Галич-Підгайці-Надрічне-Тютьків-Теребовля-Гримайлів-Сатанів.

Загальна протяжність траси – 132 км, із яких близько 12 км територією Івано-Франківської області, решту територією Тернопільської області.

Минулого року ремонт даної траси здійснювали у межах Івано-Франківської області. Восени цього року планується відремонтувати частину траси Т-09-03 на ділянці Гримайлів – Сатанів, оскільки вона є найбільш знищеною. Тендер на ремонт 25 км дороги з Гримайлова до Сатанова виграла компанія “Техно-Буд-Центр”. Сума тендеру – 468 тис. грн.

Стан дороги Т-09-03 в межах Тернопільської області дуже різниться на окремих його ділянках.

Так, ділянка Надрічне – Тютьків ще кілька років тому була однією з найкращих доріг у Тернопільській області, оскільки вона є частиною шляху з Тернополя на Зарваницю. На даний час дана ділянка перебуває в добротному стані, але місцями уже утворилися незначні колії від вантажівок.

Ділянка Тютьків – Теребовля цього року у дуже жахливому стані. Пов’язано це з тим, що у Струсові ремонтують міст і увесь потік транспорту, що слідує на Бучач та Івано-Франківськ, іде в об’їзд за маршрутом Дружба – Теребовля – Тютьків.

Ділянка Теребовля – Гримайлів в межах колишнього Теребовлянського району у досить непоганому стані, оскільки вона веде до села Іванівка, яке впродовж багатьох років залишається аграрною гордістю Теребовлянщини.

А ось у межах колишнього Гусятинського району дорога Теребовля – Гримайлів ще донедавна була вся у вибоїнах. Впродовж останніх кількох років її періодично латають і наразі вона перебуває у більш-менш задовільному стані, але загалом потребує значно серйознішого ремонту, аніж щорічне сезонне ямкове латання.

Василь СОЛТИС

Читайте також:
Оголошено тендер на ремонт дороги Городище-Зарваниця-Бучач

Коментувати

Попередня стаття

Андрій Шевченко заявив про закінчення контракту зі збірною України

Наступна стаття

День на Олімпіаді — 2 серпня: результати, анонси і таблиця медалей