1,95 проміле: у Теребовлі водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 34000 гривень штрафу

драгер, алкоголь

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який повторно впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення працівниками поліції було зафіксовано 28 липня цього року у Теребовлі. Ввечері, близько 20.40, на вулиці Шевченка правохоронці зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2105”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Результат огляду на стан сп’яніння – 1,95 проміле, що майже в 10 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У грудні минулого року цей водій, який офіційно ніде не працює, за нетверезу їзду отримав 10200 гривень штрафу, однак належних висновків із призначеного покарання не зробив і у липні знову попався за тим же порушенням.

У судовому засіданні водій ВАЗу свою провину визнав.

Дослідивши матеріали справи, Теребовлянський районний суд 3 вересня постановив водія автомобіля “ВАЗ 2105” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Санкція даної статті також передбачає оплатне вилучення автомобіля, але на порушника не зареєстровано жодного транспортного засобу, тому це додаткове покарання суд не застосував. 14 вересня рішення суду набрало законної сили.

Читайте також:
2,19 проміле: на Борщівщині п’яний водій скутера влетів під “Жигулі”

Коментувати

Попередня стаття

У Гусятині навпроти автостанції зіткнулися “Лада” і “Фольксваген”. Є травмовані

Наступна стаття

На Тернопільщині 535 навчальних закладів ідуть на вимушені канікули. Вчителям обіцяють не заплатити