На Борщівщині п’яний водій під час обгону скоїв ДТП і втік з місця події

ДТП

Дорожньо-транспортну пригоду на Борщівщині скоїв водій легкового автомобіля, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів судової справи, випадок трапився 17 липня у селі Устя Мельнице-Подільської територіальної громади колишнього Борщівського, а тепер Чортківського району.

При виїзді із села Устя в напрямку села Іване-Пусте водій автомобіля “Ford Mondeo” не врахував дорожньої обстановки і допустив бокове зіткнення з автомобілем “LADA-212140”.

У результаті аварії обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Винуватець зіткнення залишив місце ДТП. Потерпілий водій “Лади” одразу ж викликав поліцію.

Правоохоронці розшукали водія “Ford Mondeo” – той перебував на польовій дорозі поблизу свого авто і мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився за допомогою алкотестеру. Результат – 1,77 проміле, що майже у 9 разів вище допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (скоєння ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (втеча з місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Водій “Форда” на місці складення адмінматеріалів визнав свою провину за всіма трьома статтями, однак згодом не визнав своєї провини у суді.

На судове засідання він не з’явився, оскільки поїхав за кордон. Натомість його адвокат просив закрити справу.

За ст. 124 захисник намагався довести, що у ДТП нема провини водія “Форда” – мовляв під час обгону трісла задня шина і через це чоловік втратив керування автомобілем.

А щодо ст. 130 адвокат стверджував, що поліцейські склали протокол з грубими порушеннями. Зокрема, не повідомили водієві причину проходження тесту на алкоголь. А сам факт ДТП без травмованих не є причиною для того, щоб водій в обов’язковому порядку проходив огляд на стан сп’яніння.

Однак вивчивши усі матеріали справи, Борщівський районний суд прийшов до висновку, що в діях водія автомобіля “Форд Мондео” вбачаються ознаки порушення за ст. 124, ст. 122-4 і ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Відтак, 27 вересня, суд призначив порушникові покарання у вигляді 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
Біля Бучача п’яна водійка потрапила в аварію і отримала 17000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

На Лановеччині після зіткнення з вантажівкою перекинувся мікроавтобус (ФОТО)

Наступна стаття

Как получить моментальную скидку на бензин?