Водій з Бучаччини за п’яну їзду отримав 34000 гривень штрафу

драгер, алкотестер

Бучацький районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано поліцейськими 3 вересня цього року на трасі Тернопіль – Бучач – Івано-Франківськ. Правоохоронці зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки кермувальник відмовився у присутності двох свідків. Також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

Відтак, на порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У травні цього року цей водій, будучи в стані алкогольного сп’яніння (результат – 2 проміле), скоїв дорожньо-транспортну пригоду у селі Жизномир – в’їхав “Опелем” у припаркований КАМАЗ. За це порушення чоловік отримав 17000 гривень штрафу. Втім, належних висновків із призначеного покарання не зробив та у вересні знову попався нетверезим за кермом.

У судове засідання кермувальник не з’явився, хоча був належним чином поінформований про його дату, час та місце проведення.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Бучацький районний суд 11 жовтня постановив визнати водія “Опеля” винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
П’яний водій постраждав найменше: у поліції розповіли деталі смертельної аварії на Бережанщині

Коментувати

Попередня стаття

Поблизу Кременця хуліган зупинив маршрутку, кинувши свій рюкзак у лобове скло

Наступна стаття

Робота у Теребовлі: свіжі вакансії за жовтень