Пробив піддон двигуна: на теребовлянському бездоріжжі водій пошкодив автомобіль

На Теребовлянщині через неналежний стан дороги легковий автомобіль потрапив у ДТП і зазнав серйозних ушкоджень.

Як вбачається із матеріалів судової справи, випадок трапився 11 серпня цього року на 86-кілометрі траси Т-0903 Галич – Підгайці – Сатанів – це орієнтовно на ділянці дороги між селом Острівець та Теребовлею.

Водій легкового автомобіля “HONDA CIVIC” наїхав на перешкоду – напливи на дорожньому покритті. У результаті цього транспортний засіб отримав механічні ушкодження – було пошкоджено піддон двигуна та масляний фільтр.

За фактом ДТП працівниками поліції 8 вересня на директора компанії “Глобал Білд Інжиніринг” було складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 140 КУпАП (пошкодження транспортних засобів через неналежне утримання доріг та вулиць).

Керівникові підрядної організації, яка обслуговує дану ділянку дороги, загрожував штраф у розмірі 850 гривень. Але тільки загрожував…

У судові засідання посадовець кілька разів не з’явився, хоча був належним чином поінформований про їх дату, час та місце проведення. Причини неявки не повідомив.

Врешті решт 29 листопада суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Теребовлянський районний суд постановив директора ТОВ “Глобал Білд Інжиніринг” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 4 ст. 140 КУпАП.

Водночас суд постановив закрити адміністративне провадження по даній справі у зв’язку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення.

Нагадаємо, до адміністративної відповідальності можна притягнути у термін не пізніше ніж 90 днів з часу вчинення порушення. Винятком є тільки ст. 130 КУпАП.

Інцидент на дорозі трапився 11 серпня, а суд розглянув справу тільки 29 листопада, тобто у термін більший, ніж три місяці. Тому через строки давності директору дорожньої компанії вдалося уникнути штрафу.

Читайте також:
У Тернополі два автомобілі потрапили у відкриті каналізаційні люки. Винних не знайшлося

Коментувати

Попередня стаття

На Тернопільщині у результаті ДТП двоє людей померли, семеро – у лікарні

Наступна стаття

У Зборові двоє людей отруїлися чадним газом