У Кременці водій, який давав поліції 200 грн хабаря, отримав 17000 гривень штрафу

гроші, гривні

У Кременці судили водія вантажівки через пропозицію 200 грн хабаря поліції. Чоловік хотів відкупитись від адмінвідповідальності  за рух вулицею, де вантажівкам їздити заборонено.

Про це йдеться у вироку Кременцького райсуду від 25 листопада 2021 року. Фігурант справи – з середньо освітою, не працюючий, не одружений, не судимий.

Як випливає із обвинувального акту, 27 березня 2021 близько 6-ї ранку патрульні виявили на вул. Шевченка у місті Кременець  адміністративне правопорушення водієм автомобіля «Рено Мідлінер», який порушив вимоги дорожнього знаку «3.3 «Рух вантажних автомобілів заборонено».

Вони подали сигнал зупинки, водій вантажівки зупинився. Згодом надав затребувані поліцією документи та сів у службову автівку. Там дістав із кишені 200 грн та поклав на заднє сидіння, тобто надав неправомірну вигоду службовій особі. Поліцейські відмовились,  винесли постанову про накладення адміністративного стягнення та  викликали слідчо-оперативну групу.

Дії обинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 369 КК, тобто надання службовій особі неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь – якої дії з використанням службового становища.

Надалі обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою про визнання винуватості, яку суд і затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання – 17000 гривень штрафу.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
Покарали за хабар, а за п’яну їзду – не змогли: у Бучачі судили водія, який давав поліції 500 гривень

Коментувати

Попередня стаття

Чемпіонат Англії з футболу: історія, успіхи, досягнення та участь українців

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 31 грудня