На Бучаччині п’яний водій скоїв ДТП і отримав штрафів на понад 20000 гривень

ДТП, новини Тернопільщини

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 13 грудня 2021 року у селі Верб’ятин, що на Бучаччині.

Ввечері, близько 17.40, водій автомобіля “ВАЗ 21093” не дотримався безпечного бокового інтервалу та під зустрічного роз’їзду допустив зіткнення з автомобілем марки “Шкода Октавія”.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Винуватець зіткнення залишив місце події. Згодом його розшукали поліцейські і у кермувальника ВАЗу були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився у присутності двох свідків. Алкотестер показав результат 2,13 проміле, що майже в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортними засобами).

Три протоколи не об’єднували в одну справу, а розглянули кожен окремо і з призначенням окремого покарання за кожне із вчинених порушень.

У судові засідання водій ВАЗу не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про їх дату, час та місце проведення. Тому справи розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали трьох справ, Бучацький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21093” визнати винним у вчиненні усіх трьох інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень за порушення ст. 124 КУпАП, штрафу у розмірі 3400 гривень за порушень ст. 122-4 КУпАП і штрафу у розмірі 17000 гривень за порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Отож у підсумку порушник отримав три штрафи на загальну суму 21 250 гривень.

Усі три постанови суддів 11 січня набрали законної сили.

Читайте також:
Козівський суд водієві за п’яну їзду дав штраф і залишив можливість заробити на штраф

Коментувати

Попередня стаття

Тернополянин, який біля ялинки катав дітей на коні, отримав 17000 гривень штрафу

Наступна стаття

Топ-5 баз отдыха на берегу Днепра