У Заліщиках за шахрайство з працевлаштуванням спритник отримав 51000 гривень штрафу

На Тернопільщині чоловік пообіцяв двом своїм знайомим допомогти з виїздом за кордон, видуривши у них майже 30000 гривень. За такі дії йому присудили 51000 гривень штрафу.

Про це йдеться у вироку Заліщицького районного суду, пише Тернополіс. Фігурант справи – з повною вищою освітою, непрацюючий, одружений, на утриманні двоє неповнолітніх дітей, раніше не судимий.

Як випливає із обвинувального акту, обвинувачений торік у серпні розказав своєму знайомому, що начебто має можливість оформлення документів для виїзду та працевлаштування за кордоном. Для цього сказав йому перекинути на картку 9 тис. грн. Та коли отримав кошти, використав їх для власних потреб.

Аналогічну інформацію обвинувачений надав ще одному своєму знайомому, видуривши у того уже 22 тис. грн. Такі дії чоловіка були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 190 КК, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчинене повторно.

11 квітня 2022 року обвинувачений пішов на угоду про визнання винуватості з прокуратурою та відшкодував завдані потерпілим збитки. Згодом суд цю угоду затвердив. Він визнав фігуранта винуватим у вчиненні згадуваного злочину та присудив узгоджене покарання – 51000 гривень штрафу. Вирок уже набрав законної сили.

Коментувати

Попередня стаття

Почему нужна противопожарная дверь в архиве и серверной

Наступна стаття

Навіщо потрібно виконувати перевірку ФОП?