На Борщівщині сільська тероборона спіймала нетверезого водія, який приїхав до дівчини на побачення

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані наркотичного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 3 березня цього року у селі Верхняківці Борщівської міської громади.

Вранці, близько 10.30, представники місцевої тероборони на околиці села у лісосмузі виявили автомобіль “Фольксваген Гольф”. Зважаючи на військовий стан, тривале перебування авто у лісосмузі викликало підозру. Тероборонці про даний факт повідомили поліцію, а тим часом на своєму автомобілі під’їхали до “Фольксвагена” і поспілкувалися з водієм.

Той пред’явив їм свої документи, вказав своє місце проживання і пояснив, що у лісосмузі перебуває по особистих справах.

Згодом на місце події прибули поліцейські і повідомили, що у водія “Фольксвагена” зіниці очей вказують на те, що він може перебувати у стані наркотичного сп’яніння. Відтак, запропонували йому проїхати у медичний заклад для проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння.

Молодик відмовився, мотивуючи тим, що на момент прибуття як тероборони, так і поліції, транспортним засобом не керував.

Працівники поліції ці заперечення не взяли до уваги і на хлопця склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння), а автомобіль вилучили.

У судовому засіданні водій “Фольксвагену” своєї провини не визнав. Пояснив, що приїхав на побачення до дівчини і чекав на неї неподалік села. Також пояснив, що від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився, оскільки на момент прибуття поліцейських автомобілем не керував.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі пояснення свідків та працівника поліції, Борщівський районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Кременці п’яний водій привіз хлопцям на блокпост харчі і отримав 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Жіночі легінси: як обрати та де купити?

Наступна стаття

Вночі у Заліщиках згорів автомобіль “Жигулі”