У Козівській громаді троє хлопців, захищаючи дівчат, помилково побили не того хулігана

По року умовно присудив Козівський районний суд трьом хлопцям, що напали та побили чоловіка, переплутавши його авто з іншим. Також суд зобов’язав їх відшкодувати по 15000 гривень моральної шкоди.

Про це йдеться у вироку райсуду. Фігуранти справи – непрацюючі, неодружені, один із повною середньою, двоє – із професійно-технічною освітою, раніше не судимі.

Як випливає із матеріалів справи, ввечері до одного з фігурантів, які проводили свій вільний час біля магазину “Продукти” у селі Медова Козівського району, зателефонувала  односельчанка. Дівчина розповіла, що коли проходила вул. Центральна у рідному Будилові з подругою, то двоє невідомих, які їхали автівкою «Citroen Berlingo», почали чіплятись до них, висловлювати з вікна автівки непристойні пропозиції. Тому хлопці повернулись із знайомим автівкою  до Будилова.

Там, після розмови, дівчата начебто побачили ту саму автівку. Далі хлопці  почали показувати знаки водію автівки, аби той зупинився. Водій проігнорував вимогу незнайомої компанії, після чого один із молодиків  жбурнув  по автівці каменем. Після цього водій різко загальмував та вийшов до компанії з чимось, схожим на палицю, загорнуту в білу тканину.

Розмова почалась на високих тонах, продовжилась суперечкою, переросла у конфлікт та завершилась тим, що один із фігурантів, будучи на той час неповнолітнім, накинувся на водія, повалив його на землю. Після цього хлопці почали його бити ногами по голові, по руках, нанісши не менше трьох ударів кожен. Побиття завершилось втручанням дівчини потерпілого, що сиділа у його автівці.

Такі дії хлопців були кваліфіковані згодом органом досудового слідства за ч.1 ст. 122 КК “Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження”. У суді вони вину визнали, розкаялась, сказали, що усвідомили протиправність такої поведінки.

Як результат розгляду справи – суд визнав їх винуватими у вчиненні згадуваного злочину, присудив по року тюрми та на підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання, призначивши по року іспитового строку. Також суд частково задовольнив цивільний позов потерпілого, ухваливши стягнути з обвинувачених по 15000 гривень моральної шкоди.  Нещодавно вирок набрав законної сили.

Читайте також:
У Тернополі сутенерці присудили 20000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Прага: цікаві місця, які варто побачити

Наступна стаття

У Кременці суд суворо покарав винуватця аварії, в якій загинув поет Василь Жданкін