3,16 проміле: у Почаєві спіймали дуже п’яного водія “Жигулів”

Жигулі

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 4 квітня цього року у місті Почаєві. На вулиці Кременецькій працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21063” (“Жигулі”, “шістка”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки кермувальник відмовився, але погодився це зробити у медичному закладі.

Результат огляду, проведеного у Почаївській міській лікарні, – 3,16 проміле, що майже у 16 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій з отриманим результатом погодився, факту керування транспортним засобом не заперечував.

Від керування він був відсторонений, автомобіль тимчасово помістили на штрафмайданчик поліцейської станції м. Почаїв.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, причини неявки не повідомив, тож справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Підгайцях любитель нетверезої їзди отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Коментувати

Попередня стаття

Сергій Надал: Тернопіль готується до найскладнішого в історії незалежності опалювального сезону

Наступна стаття

Какой выбрать глушитель на Mitsubishi Galant в зависимости от модификации