На Бучаччині п’яний водій “Шевроле” заїхав у кювет. Що йому за це було?

Шевроле, новини Тернополя

Фото ілюстративне

Бучацький районний суд розглянув справу щодо водія, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду і при цьому перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 22 січня цього року у селі Малі Заліщики Бучацької міської громади. Ввечері, близько 20.00, водій автомобіля “Шевроле Авео” не впорався з керуванням, з’їхав на узбіччя та допустив перекидання транспортного засобу.

У результаті аварії, на щастя, ніхто не травмувався. Було пошкоджено лише автомобіль водія, іншим особам матеріальних збитків не завдано.

Водій спочатку залишив місце ДТП, а потім туди повернувся. Коли повернувся, то туди уже прибули працівники поліції. Ті помітили у водія ознаки алкогольного сп’яніння.

Втім, від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 правил дорожнього руху.

На водія склали адміністративний протоколи за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Пояснив, що вживав алкоголь уже після ДТП для того аби зняти стрес. Але у письмових поясненнях, наданих на місці події, чоловік вказав, що випив пляшку пива об’ємом 1 л, після чого сів за кермо.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Бучацький районний суд постановив водія автомобіля “Шевроле Авео” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішення і подав апеляційну скаргу. Апеляційний суд при розгляді скарги звернув увагу, що в адміністративному протоколі, складеному поліцейськими, містилися виправлення, а також перероблена перша сторінка з письмовими поясненнями водія. Тому такий протокол не може вважатися допустимим доказом.

Отож, у підсумку Апеляційний суд скасував постанову суду першої інстанції та закрив провадження у справі у зв’язку з відсутністю в діях водія складу порушення.

Читайте також:
0,32 проміле: у Борщеві водій мопеда випив пляшку пива і отримав 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

У Городищі водій “Ауді” злетів у кювет. Двоє людей травмовано

Наступна стаття

У боях на Донеччині загинув військовий із Шумської громади Іван Горобець