У Козові водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

алкотестер, драгер

Козівський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 12 липня 2022 року на першому кілометрі автодороги Дибще – Козівка. Ввечері, близько 22:00, працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”, “копійка”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав результат 2,3 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

Вказаний водій раніше уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду і тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Жигулів” визнав свою провину та просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Козівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2101” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки без оплатного вилучення транспортного засобу. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Борщівщині п’яний водій “Таврії” збив велосипедиста. Як покарали порушника?

Коментувати

Попередня стаття

На Тернопільщині 15 лютого не відключатимуть світло

Наступна стаття

На трасі Тернопіль – Скалат водій буса в’їхав у трактор. Четверо людей травмовано