У Дружбі теребовлянській п’яний водій “Пежо” влетів під КАМАЗа. Як покарали порушника?

смт. Дружба

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 26 серпня 2022 року у смт. Дружба, що на Теребовлянщині. Водій автомобіля “Пежо 5008”, не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки та допустив зіткнення з вантажним автомобілем марки КАМАЗ, який їхав попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення залишив місце автопригоди і, як згодом виявилося, перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події та у медичному закладі відмовився в установленому законом порядку, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія “Пежо” склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця автопригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Пежо” визнав свою провину тільки у вчиненні ДТП. Пояснив, що не втікав з місця автопригоди, а лише від’їхав трохи вбік і був тверезим.

Втім, на відеозаписах з нагрудних камер поліцейських зафіксовано, що водій “Пежо” на місці події спочатку заперечував факт керування автомобілем. Намагався переконати правоохоронців, що за кермом була якась жінка, але назвати її ім’я та прізвище та вказати де вона перебуває не зміг.

Згодом, чоловік зізнався поліцейським, що інформацію про керування жінкою вигадав з метою уникнення відповідальності, оскільки перед тим як сісти за кермо випив 300 грамів горілки.

Тож, дослідивши матеріали справи, Теребовлянський районний суд постановив водія автомобіля “Пежо 5008” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Побив два трактори: за п’янку після ДТП житель Бучаччини отримав 34000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Як виготовляють вугілля для кальянів

Наступна стаття

Cosmolot Casino: безопасные игры и большие выигрыши