За п’янку і за хабар: у Підгайцях водій “Gelly” отримав два штрафи по 17000 гривень

поліція

Підгаєцький районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду та пропонував поліцейським хабара за не притягнення до відповідальності.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 5 січня цього року у місті Підгайці. Вранці, близько 10:30, на вулиці Шептицького водій легкового автомобіля “Gelly” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на паркан.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди автомобіль та паркан отримали пошкодження.

Водій залишив місце аварії. Згодом його розшукали поліцейські, у керманича “Gelly” були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 2,68 проміле, що в 13 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Водій “Gelly” на цьому не заспокоївся і запропонував поліцейському неправомірну вигоду у розмірі 1000 гривень за не притягнення до адміністративної відповідальності. Правоохоронець від хабара відмовився та викликав слідчо-оперативну групу, яка задокументувала злочин.

Відтак, стосовно водія ще й відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального Кодексу України (пропозиція, обіцянка чи надання неправомірної вигоди службовій особі).

У суді усі три адміністративні протоколи об’єднали в одну справу. Підгаєцький районний суд розглянув адміністративну справу щодо водія “Gelly”, постановив його визнати винним у вчинення інкримінованих адміністративних порушень та призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У кримінальні справі суд також визнав керманича винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 369 ККУ та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Таким чином водій “Gelly” за вчинені порушення отримав два штрафи на загальну суму 34000 гривень. Постанова та вирок суду уже набрали законної сили.

Читайте також:
На Монастирищині водій “Жигулів” випив горілки після скоєння ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

У нічному клубі Тернополя під час комендантської години виявили багато осіб, які підлягають мобілізації

Наступна стаття

Лікування залежностей у Києві: куди слід звертатися за допомогою