У Почаєві п’яний водій вибачився перед потерпілими і втік з місця аварії

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 2 жовтня 2022 року у місті Почаєві. На вулиці Лосятинській водій автомобіля “Нісан Альмера” не обрав безпечної швидкості руху та допустив зіткнення з автомобілем марки “Джип”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження, а водій “Джипа” та двоє його пасажирів (матір і брат водія) отримали травми легкого ступеню тяжкості.

Винуватець зіткнення вийшов із салону свого авто, підійшов до потерпілих, попросив у них вибачення і попрямував у невідому напрямку, залишивши місце автопригоди. При цьому, як зауважили потерпілі, водій “Нісану” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Згодом поліцейські розшукали винуватця аварії. Той справді мав ознаки алкогольного сп’яніння, але від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився в установленому законом порядку.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Нісану” не з’явився. Його адвокат просив відкласти розгляд справи, оскільки чоловік, який притягується до відповідальності, проходить курс соціально-психологічної реабілітації, який триватиме 6 місяців. Іще 6 місяців має тривати курс ресоціалізації. При цьому адвокат заявив, що провина водія “Нісану” не підтверджується матеріалами справи.

Потерпілі та їхній захисник були проти відкладення розгляду справи, вони заявили, що винуватець аварії просто затягує справу аби уникнути відповідальності.

Суддя вирішила таки приступити до розгляду без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “Нісан Альмера” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
За п’янку і за хабар: у Підгайцях водій “Gelly” отримав два штрафи по 17000 гривень

Коментувати

Попередня стаття

У ставку Скориківської громади загинув 49-річний чоловік

Наступна стаття

Робота у Козові: свіжі вакансії за липень