У Підгайцях водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Підгаєцький районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 7 січня 2023 року на автодорозі Т-09-03 Галич – Підгайці – Сатанів. Близько першої години ночі працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21063” (“Жигулі”, “шістка”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат виявився позитивним – 0,97 проміле, що майже в 5 разів вище допустимої норми.

Водій ВАЗу раніше впродовж року уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому на порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій “Жигулів” кілька разів не з’явився. Суд розцінив це як навмисне затягування розгляду справи, спрямоване на ухилення від адміністративної відповідальності. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Підгаєцький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років і з конфіскацією транспортного засобу, який є у власності порушника.

Читайте також:
У Бережанах п’яний водій давав поліції 200 доларів хабаря

Коментувати

Попередня стаття

Лечение алкогольной зависимости анонимно Киев и область

Наступна стаття

OXANA TRACH презентувала нову пісню «Душу», у відео до якої показала свого чоловіка-військового