У Мельниці-Подільській п’яний водій “Опеля” заїхав на клумбу і отримав 17000 грн штрафу

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, подія трапилася 18 квітня 2023 у селищі Мельниця-Подільська. В обід, близько 13:20, на вулиці Кудринецькій водій автомобіля “Opel Meriva” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та здійснив наїзд на клумбу.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці автопригоди. Драгер показав 1,14 проміле алкоголю, що майже в 6 разів вище допустимої норми. Водій з отриманим результатом погодився, від можливості проведення повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу. У судовому засіданні керманич “Опеля” визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд постановив водія автомобіля “Opel Meriva” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі водій “Славути” за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі міська рада компенсуватиме половину суми за опалення під’їздів у багатоквартирних будинках

Наступна стаття

Як і де скачати мобільний додаток Parimatch