Понад три проміле: на Шумщині спіймали і покарали штрафом нетверезого водія “Жигулів”

драгер, алкотестер

Шумський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 20 травня 2023 року у селі Кордишів Шумської міської територіальної громади.

В обідню пору працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21013” (“Жигулі”). Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку. Драгер показав 3,07 проміле алкоголю в крові водія, що у 15 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій з отриманим результатом погодився, від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився. Зізнався поліцейським, що пив пиво перед тим, як сісти за кермо.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій ВАЗу та його адвокат не з’явилися, хоча були ознайомлені з матеріалами справами та повідомлені про час її розгляду. Тому справу у суді розглянули без їх присутності.

Дослідивши матеріали, Шумський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21013” визнати винним у вчинення порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також –
У Заліщицькій громаді п’яний водій давав поліції 30000 грн хабаря

Коментувати

Попередня стаття

Перший реліз на лейблі ENKO: Oxana Trach презентує ліричний трек «Вдома»

Наступна стаття

У Тернополі на Театральному майдані засвітили вогні новорічної ялинки