Понад 2 проміле: у Підгайцях водій “Ауді” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

драгер, алкоголь

Підгаєцький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 9 липня 2023 року у місті Підгайці. Вночі, близько 00:20, на вулиці Мазепи працівники поліції зупинили водія автомобіля “Ауді А4”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат виявився позитивний – драгер показав 2,34 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

За якийсь час цей же водій іще раз попався працівникам поліції у стані сп’яніння. Трапилося це 15 серпня 2023 року у селі Вербів Підгаєцької громади. Близько третьої години ночі на одній з вулиць села поліцейські зупинили водія автомобіля “Ауді А4”. У керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння він відмовився і отримав іще один адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судові засідання водій “Ауді” двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Підгаєцький районний суд постановив водія автомобіля “Ауді А4” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
Аварія у Чорткові: водій таксі збив трирічну дитину

Коментувати

Попередня стаття

Сергій Надал: Нова партія розвідувальних дронів для добровольців ДУК «Правий сектор»

Наступна стаття

М-Груп: магазин інструментів для верстатів та верстатних пристроїв