Понад 2 проміле: у Підгайцях водій “Рено” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

водій кермо

Підгаєцький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 12 січня 2024 року у місті Підгайці. Близько четвертої години ночі на вулиці Міцкевича працівники поліції зупинили водія автомобіля “Рено Кліо”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат виявився позитивний – драгер показав 2,05 проміле алкоголю, що в 10 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння).

Протокол направили для розгляду у Підгаєцький районний суд. У судове засідання водій “Рено” не з’явився, хоча належним чином був повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Підгаєцький районний суд постановив водія автомобіля “Рено Кліо” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
У Великій Березовиці п’яний водій “Опеля” в’їхав у паркан. Як покарали порушника?

Коментувати

Попередня стаття

У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті

Наступна стаття

На війні загинув захисник зі Скалатської громади Руслан Мороз