День на Олімпіаді — 26 липня: результати, анонси і таблиця медалей

Олімпіада, фехтування, Україна

Другий день і друга нагорода – цього разу у фехтуванні. Там у нас було три шанси, проте до півфіналу пробився лише один – третій номер світового рейтингу Ігор Рейзлін. У півфіналі він програв, але нагороду таки здобув.

Результати 25 липня

Ігорю вже 37 років, але до основного складу збірної України, через високу конкуренцію в нашій шпазі, він відібрався лише кілька років тому. Передолімпійський змагальний період склався для Рейзліна дуже вдало, і він вийшов на третє місце в світовому рейтингу.

Сьогодні він переміг трьох суперників у плей-офф, причому в одному з двобоїв відігрався майже в безнадійній ситуації (9:12) і переміг 15:12. Ось тільки у півфіналі Рейзлін потрапив під справжнього «везунчика» ноунейма із Франції Ромейна Каннона, який у підсумку й виграв золоту нагороду. Битва за бронзу була проти титулованого італійця Сантарелли, але її Ігор Рейзлін завершив на свою користь – 15:12 і є друга бронзова медаль!

Знову не вистачило пів кроку до нагороди українцям у стрілецькому тирі. Під час фіналу в стрільбі з мілкокаліберного пістолету Олена Костевич йшла і на другому, і на третьому місцях, але у вирішальному двобої за право залишитися в топ-3 провела невдалу стрілкову сесію і залишилася четвертою.

Дуже прикро за екс-чемпіона світу дзюдоїста Георгія Зантараю, який на Олімпіаді виграв лише одну сутичку і поступився в 1/8 фіналу. Для титулованого 33-річного спортсмена ця Олімпіада напевно стане останнім великим змаганням, але завершити його на мажорній ноті не вдалося.

Серед інших змагань відзначимо перемогу тенісисток Еліни Світоліної і сестер Кіченок. Тенісний турнір лише розпочався, і вони вже завтра продовжать боротьбу.

Головні надії 26 липня

У понеділок, 26 липня, у нас відразу кілька медальних шансів. Найперше – виступ олімпійської чемпіонки і неодноразової призерки Ігор у фехтуванні на шаблях Ольги Харлан. Це в неї четверта Олімпіада, і вона ще жодного разу не поверталася з Ігор без нагороди.

Збірна України з шаблі, на жаль, цього разу не пройшла олімпійську кваліфікацію, і Ольга буде змагатися в Токіо сама. Вона – лідер світового рейтингу, отож, головний фаворит. Так вважають і букмекери, приймаючи ставки на перемогу Ольги з найнижчим коефіцієнтом – 1,65. Найголовніші суперниці: представниця команди РОК Вєлікая (3,0) та француженка Брюне (7,0).

Старт Ольги на Олімпіаді – з 1/16 фіналу о 3.55. Фінальний раунд (півфінали і фінали розпочнеться о 12.00)

Інший наш вид на завтра – важка атлетика. У ваговій категорії до 55 кг виступить чемпіонка і рекордсменка світу серед юніорів Каміла Конотоп. Продемонстрований нею на травневій молодіжній світовій першості результат  – 212 кг у сумі (96+116) дозволяє навіть боротися за нагороди в Токіо. У рейтингу букмекерів вона четверта з коефіцієнтом 9,00. Вище — китаянка Цююнь (1,35), узбечка Набієва (6,0) та філіпінка Діаз (6,5). Змагання у групі А цієї категорії розпочнеться о 13.50.

Ще один вид, до якого буде завтра прикуто нашу увагу, синхронні стрибки в воду з 10-метрової вишки. Тут виступає ще одна юна українська зірочка – наймолодший чемпіон Європи за історію стрибків у воду Олексій Середа. Разом з Олегом Сербіним вони увійшли до вісімки фіналістів у синхронних стрибках з 10-метрової вишки, і завтра вирішальне змагання у цьому виді. Наших молодих хлопців не вважають фаворитами, думаючи, що медалі розіграють команди Китаю, РОК, Великої Британії і Канади. Подивимося – фінал стартує о 9.00.

Інші події

Серед інших подій завтрашнього дня відзначимо командний фінал у спортивній гімнастиці (старт о 13.00), у якому виступить і збірна України. На нагороди наші особливо не претендують, але сам факт, що українська команда знову серед кращих у такому конкурентному і висококоординованому спорті — дуже престижний для країни. Продовжать виступи на Олімпіаді також наші майстри настільного і великого тенісу, а розпочнуть – плавці батерфляєм.

Читайте також:
День на Олімпіаді — 25 липня: результати, анонси і прогнози букмекерів

Підписуйтеся на наш канал на YouTube

Коментувати

Попередня стаття

Морозиво популярної торгової марки виготовляють з молока корів “Бучачагрохлібпрому”

Наступна стаття

Тернопільська “Нива” розпочинає сезон з перемоги над фаворитом першої ліги