День на Олімпіаді — 28 липня: результати, анонси і таблиця медалей

Олена Костевич і Олег Омельчук

Олена Костевич і Олег Омельчук здобули бронзу у стрільбі з пістолета

Третя нагорода для України за перші чотири змагальні дні.

Сьогоднішня олімпійська доба аж ніяк не мала бути медальною для України, але чудово виступили наші стрілки з пістолета Олена Костевич і Олег Омельчук у дисципліні, яка дебютувала на Іграх — змішаній парі.

Результати 27 липня

Причому виступити українці могли й сильніше — у другій кваліфікації вони показали однаковий результат з командою РОК, але суперники випередили наших за додатковими показниками. Не вистачило лише одного балу. Однак і бронзовий фінал був сповнений драматизму, але завершився перемогою української пари над сербською – 16:12.

Теоретично могла сьогодні вибороти нагороду і українка Яна Беломоїна у маунтинбайку — гонці з перешкодами на гірських велосипедах. І наша спортсменка билася, як могла, але й титуловані суперниці не помилялися. У підсумку Яна піднялася на 8-му позицію.

Таке ж місце після фіналу в слаломі на байдарках посіла й наша Вікторія Ус. Це безумовний успіх у не дуже знайомому для українців виді спорту.

Відзначимо ще перемогу українки Еліни Світоліної над гречанкою Закарі – 5:7, 6:3, 6:4. Наша тенісистка вже у чвертьфіналі, і тепер, після вильоту титулованих суперниць, має найвищий рейтинг серед тих, хто залишився в тенісній турнірній сітці.

Виграла свій боксерський поєдинок Анна Лисенко, яка також у чвертьфіналі. А плавець Михайло Романчук з олімпійським рекордом і кращим часом з усіх попередніх запливів, вийшов до фіналу на дистанції 800 метрів вільним стилем.

Головні надії 28 липня

Завтрашній день для українських спортсменів не обіцяє великих успіхів. Українці виступлять лише в одному фіналі – «абсолютці» серед чоловіків-гімнастів. Там у нас два представники — досвідчений Петро Пахнюк і 17-річний Ілля Ковтун. Однак, як показали попередні змагання, шансів у них обмаль. Пахнюк, на жаль, так і не вийшов на рівень боротьби за медалі, а для Ковтуна ця Олімпіада — передусім досвід. Старт фіналу о 13.00.

Повболіваємо і за нашого дзюдоїста Кенджау Ньїбалі, який буде змагатися в категорії до 90 кг. У світовому рейтингу він 26-ий, але на попередньому чемпіонаті світу зумів вийти у чвертьфінал. Принаймні його перший суперник на Олімпіаді в 1/16 фіналу із Домініканської республіці перебуває в рейтингу ще нижче, а отже, цілком «по зубах». Їх перша сутичка в проміжку між 5.30-6.00 ранку.

Завтра відбудуться і два чвертьфінали наших тенісисток. Еліна Світоліна о 5.00 вийде на корт проти італійки Каміли Джорджи, а сестри Кіченок паралельно цьому матчу зіграють проти дуету із команди РОК Кудерметова/Весніна.

Інші події

На завтра також заплановані дуелі лучників (якщо їх не перенесуть через тайфун), а Вікторія Ус вступить у кваліфікаційних змаганнях слаломістів тепер на каное.

Медальний залік на вечір, 27 липня:

таблиця медалей, Олімпіада в Токіо

таблиця медалей, Олімпіада в Токіо

таблиця медалей, Олімпіада в Токіо

Читайте також:
День на Олімпіаді — 27 липня: результати, анонси і таблиця медалей

Підписуйтеся на наш канал на YouTube

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Зборові: що пропонують у липні та скільки готові платити

Наступна стаття

Поблизу Тернополя пасажирка поїзда Київ-Ужгород народила немовля у вагоні