У Борщеві власника магазину через відсутню розмітку оштрафували на 17000 гривень

розмітка у магазині, карантин

17 тисяч гривень штрафу присудив Борщівський райсуд підприємцю за відсутність у магазині  розмітки для відвідувачів у черзі.

У суді чоловік запевняв, що вона просто стерлась. Однак на плівках правоохоронців була зафіксована повна її  відсутність.

Про це йдеться у постанові Борщівського райсуду від 7 травня. Як випливає із документу, поліція нанесла візит у магазин до підприємця у Борщеві 26 квітня та склала протокол за відсутність розмітки.

Утім, у суді той своєї вини не визнав та запевняв, що та просто стерлась через часте прибирання. А поновив її в той же день у присутності поліції.

Суд, вислухавши його пояснення, проаналізувавши матеріали справи, прийшов до висновку про наявність в діях підприємця складу адмінправопорушення за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП.

Зокрема, свою  роль зіграла фіксація правопорушення на відео, з якого видно, що,  маркування там було повністю відсутнє, а продавчиня –  без маски. Її одягнула згодом, після зауваження від правоохоронців. А сам власник на вимогу працівників поліції дати пояснення, заявив, що вини у вчиненому не визнає, про нормативні акти, які регламентують роботу закладів торгівлі в умовах карантину не знає.

При цьому вимагав від працівників поліції роз`яснень з цього приводу та заявляв їм, що останні діють з порушенням вимог закону, оскільки в минулому щодо нього ними вже було складено протокол про порушення правил карантину, та при розгляді такого в суді встановлено порушення зі сторони поліцейських.

Таким чином, пояснення про пошкоджену розмітку свого підтвердження не отримали.

Поряд з тим, суд врахував і ту обставину, що підприємець в минулому притягувався до адмінвідповідальності за порушення правил карантину, веде підприємницьку діяльність з 2003 року, а тому – достатньо ознайомлений з правилами здійснення підприємницької діяльності, в тому числі і в умовах карантину.

Відтак, визнав чоловіка винуватим у вчиненні адмінправопорушення та дав 17 тисяч гривень штрафу. Постанова набрала законної сили 18 травня.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
Тернополянин обматюкав поліцейських: скільки це коштує

Коментувати

Попередня стаття

Желание победить на ставках КС ГО открывает новые возможности

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 27 травня