У Борщівській ОТГ власника сільського магазину оштрафували на 17000 гривень

штраф

Кругленький штраф за відсутність у магазині розмежувальний ліній, що визначають відстань 1,5 м для клієнтів у черзі, призначив Борщівський райсуд власнику магазину у селі Цигани.

Підприємець вину свою  визнав частково. Мовляв, розмітка стерлась через часте прибирання у приміщенні. Тож її відразу поновив у присутності поліції того ж дня.

Однак суд, дослідивши матеріали справи, побачив у діях підприємця із села Цигани Борщівської ОТГ склад адмінправопорушення за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП. Про це йдеться у постанові Борщівського райсуду від 7 травня.

Як зазначено у документі, повністю відсутнє маркування було знято на відео правоохоронцями.  Обставин, за яких маркування в магазині не було, чоловік суду навести не зміг, як і доказів на підтвердження цих обставин.

Окрім того,  суд врахував і ту обставину, що  підприємець в минулому притягувався до адміністративної відповідальності за порушення правил карантину.  Зокрема, щодо приймання відвідувачів суб`єктами господарювання, які проводять діяльність у сфері громадського харчування, у заборонений для цього час.

Тож визнав підприємця винуватим у вчиненні вищезгаданого правопорушення та присудив 17 тис. грн штрафу. Наразі рішення не набрало законної сили – підприємець подав апеляцію.

Читайте також:
У Борщеві власника магазину через відсутню розмітку оштрафували на 17000 гривень

Коментувати

Попередня стаття

Поліція розшукує жителя Підволочиська, який їхав на заробітки і зник безвісти (ФОТО)

Наступна стаття

Під час відпочинку на Кременеччині тернополянин отримав тяжкі тілесні ушкодження