У Тютькові після зіткнення з вантажівкою перекинувся легковий автомобіль. Суд покарав обох водіїв

Тютьків, перехрестя, новини Тернопільщини

Теребовлянський районний суд призначив покарання для двох водіїв, які були учасниками автопригоди, що трапилася на трасі Тернопіль-Бучач.

Як вбачається із матеріалів справи, 19 квітня цього року на автодорозі Івано-Франківськ-Бучач-Тернопіль, неподалік від села Тютьків, водій вантажного автомобіля “МАН” допустив зіткнення із легковиком “Сузукі Гранд Вітара”.

У цей час на даній ділянці дороги здійснювалися ремонтні роботи. Водій вантажівки хотів обминути екскаватора і виїхав на зустрічну смугу, де й зіткнувся з легковим авто.

У результаті зіткнення “Сузукі” перекинувся.

На щастя, обійшлося без серйозно травмованих. Більше того, водій “Сузукі” вибрався з салону авто і, не чекаючи приїзду поліцейських та медиків, пішов додому.

Правоохоронці, які прибули на місце події, за фактом ДТП склали три адміністративних протоколи.

На водія вантажівки склали протокол за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди).

На водія легковика склали два адмінпротоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди) і за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця автопригоди до приїзду працівників поліції).

На переконання поліцейських, водій легковика мав можливість зменшити швидкість аж до повної зупинки і таким чином міг уникнути зіткнення, тому його також вважали винним у вчиненні ДТП.

У судовому засіданні водій вантажівки визнав свою провину у вчиненні порушення ст. 124 КУпАП. Пояснив, що хотів оминути екскаватора, який був на його смузі, виїхав на зустрічну, не врахував дорожню обстановку та допустив зіткнення із легковим авто.

Водій легковика у судовому засіданні не визнав своєї провини у вчиненні порушення за ст. 124 і  також не визнав провини за ст. 122-4.

Пояснив, що насправді рухався із невисокою швидкістю, аби уникнути зіткнення він екстрено гальмував та звернув праворуч, але вантажівка вдарила його авто в бік, в результаті чого воно перекинулося на узбіччя.

Водій “Сузукі” пояснив, що після ДТП відчував сильні болі та нудоту, тому пішов додому аби самостійно подбати про своє здоров’я, адже проживає неподалік від місця зіткнення.

Вислухавши пояснення обох водіїв та дослідивши матеріали справи, Теребовлянський районний суд 15 червня постановив:

водія вантажівки визнати винним у вчиненні ДТП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень;

водія “Сузукі” визнати не винним у вчиненні ДТП, але визнати винним у вчиненні порушення за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця автопригоди) і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 3400 гривень.

Окрім цього обидва водії мають сплатити по 454 гривні судового збору.

Постанова набирає законної сили після закінчення 10-денного строку подання апеляційної скарги.

Нагадаємо, раніше за скоєння ДТП був передбачений штраф у розмірі 340 гривень, а за залишення місця аварії – 255 гривень.

Оскільки штраф за залишення місця автопригоди був незначний, водії часто вчиняли це порушення.

У новому законі, який вступив у дію у березні цього року, звернули увагу на цей нюанс.

І тепер за скоєння ДТП передбачений штраф у розмірі 850 гривень, а за залишення місця автопригоди – штраф у розмірі 3400 гривень.

Читайте також:
В аварії на Тернопільщині травмувався 40-річний водій “Жигулів” (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

За п’янку водій із Бучача отримав 15 діб арешту

Наступна стаття

День на Євро – 26 червня: статистика, анонси і прогнози букмекерів